26 Απρ 2009

Απολύθηκε λόγω Facebook


Η «online» παρουσία της στη δημοφιλή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Facebook, ενώ απουσίαζε με τη δικαιολογία ότι ήταν ασθενής κόστισε τη δουλειά σε μια υπάλληλο ελβετικής ασφαλιστικής εταιρίας, όπως ανακοίνωσε ο εργοδότης της.
Η γυναίκα δήλωσε στους υπεύθυνους της εταιρίας Nationale Suisse, ότι έχει ανάγκη να αναπαυτεί, παραμένοντας κλινήρης στο σκοτάδι, επειδή δεν μπορεί να εργαστεί μπροστά στον υπολογιστή.
Ωστόσο, εντοπίστηκε να «σερφάρει» στο Facebook, κάτι που «εξόργισε» τους υπεύθυνους στην εταιρία, οι οποίοι αποφάσισαν να καταγγείλουν τη σύμβαση εργασίας με τη συγκεκριμένη υπάλληλο.
Στην ανακοίνωση της Nationale Suisse αναφέρονταν τα εξής: «Πρόκειται για κατάχρηση εμπιστοσύνης, καθώς η δραστηριότητα που ανέπτυσσε στο Facebook, οδήγησε στην καταγγελία της συμβάσεως εργασίας».
Η ίδια η γυναίκα παραδέχτηκε με δηλώσεις της σε εφημερίδα της χώρας της ότι ...«σέρφαρε» στο Facebook, ενώ ήταν στο σπίτι της, αλλά το έκανε χρησιμοποιώντας το iΡhone της και δε βρισκόταν μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή, όπως ακριβώς είχε πει ότι θα έκανε.
Την ίδια στιγμή κατηγόρησε τους εργοδότες της, ότι κατασκόπευαν εκείνη και άλλους εργαζομένους, στέλνοντας μυστηριώδη φιλικά μηνύματα στην προσωπική της σελίδα, για να την αναγκάζουν να δραστηριοποιείται στο διαδίκτυο.
Από την πλευρά της, η εταιρία παραδέχτηκε ότι παρακολουθεί τη δημοφιλή σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά απέρριψε τις καταγγελίες της κατασκοπείας, γιατί, όπως ανακοίνωσε, αυτόν τον «έλεγχο» τον κάνει μετά το Νοέμβριο, οπότε και η γυναίκα «συνελήφθη» από συνάδελφό της στο Facebook.

16 Απρ 2009

Η Ανάσταση Του Κυρίου ας γίνει πηγή φώτισης, δύναμης, ελπίδας και αγάπης
για έναν κόσμο ειρηνικό και δίκαιο, φωτισμένο από τις πανανθρώπινες αξίες
του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας.

Σας εύχομαι Καλή Ανάσταση και Χρόνια Πολλά.
Χρήστος Νικολάου
Επιθεωρητής Πωλήσεων

Στο «κόκκινο» 10 ασφαλιστικές εταιρίες του κλάδου αυτοκινήτου

Αυξήσεις τουλάχιστον 10% στα ασφάλιστρα αυτοκινήτων προετοιμάζει μέσα στους επόμενους μήνες το σύνολο των εταιριών του κλάδου, ενώ τουλάχιστον 10 εξ αυτών βρίσκονται, σύμφωνα με πληροφορίες, στο στόχαστρο της εποπτικής αρχής. Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, το διοικητικό συμβούλιο της Επιτροπής Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης συνεδριάζει την Πέμπτη 23 Απριλίου για να κρίνει κατά πόσο οι 10 αυτές εταιρίες, που αθροιστικά έχουν ένα χαρτοφυλάκιο 1,8 εκατομμυρίων ασφαλισμένων οχημάτων, κατάφεραν να καλύψουν τα αποθεματικά τους και να συγκεντρώσουν τα μίνιμουμ κεφάλαια που απαιτεί ο νόμος για να λειτουργούν.
Έτσι, εκατοντάδες χιλιάδες πελάτες ενδέχεται να αναγκαστούν μέσα στους επόμενους μήνες να αλλάξουν εταιρία, ενώ οι αυξήσεις στα ασφάλιστα που προετοιμάζονται είναι της τάξης του 10%.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι αυξήσεις, που θα κορυφωθούν από τον Ιούλιο και μετά -ώστε να ανταποκριθούν οι εταιρείες στα νέα κατώτατα όρια αποζημιώσεων της νέας κοινοτικής οδηγίας που τίθεται σε εφαρμογή- δεν αναμένεται να δώσουν λύση στις προβληματικές επιχειρήσεις.
Τα ποσά που θα εισπράξουν οι εταιρίες θα αρχίσουν να εισρέουν στα ταμεία τους προς το τέλος του έτους, αρκετά αργά όμως για να καλύψουν τα ανοίγματα στα αποθεματικά τους.
πηγή in.gr

10 Απρ 2009

Συνάντηση στελεχών της Επιθεώρησης για το Ά τρίμηνο
Με την παρουσία του κ. Περικλή Κοσυφάκη, πραγματοποιήθηκε η θεσμοθετημένη πλέον συνάντηση Ά τριμήνου του έτους στο ξενοδοχείο Ποσειδών Palace, της Επιθεώρησής μας.


Στη συνάντηση συμμετείχαν όλοι οι Διευθυντές Γραφείων της Επιθεώρησης, οι Κορυφαίοι Διευθυντές, και οι Διευθυντές ομάδων.


παρακάτω η ομιλία του κ. Περικλή Κοσυφάκη


"αγαπητοί φίλοι, στις 19/3 το πρωι βρήκα επάνω στο γραφείο μου την πρόσκληση του Επιθεωρητή κ. Νικολάου για την πραγματοποίηση αυτή της ημερίδας. Διαβάζοντάς την κατάλαβα οτι κάτι σπουδαίο - μελετημένο και άρτια οργανωμένο γίνεται στη Δυτική Ελλάδα.

Γνώριζα βέβαια τις ικανότητες του κ. Νικολάου και τον τρόπο που μανατζάρει τους ανθρώπους του απο τον φίλο μου και Κορυφαίο Επιθεωρητή Πωλήσεων κ. Τάκη Αρμπουνιώτη. Έιχα την τύχη στο περσινό συνέδριο να ακούσω την τοποθέτηση του κ. Νικολάου και είχα πιστέψει στις ικανότητές του. Σας βεβαιώ ότι είσαστε πολύ τυχεροί που συνεργάζεστε με αυτόν τον υπέροχο άνθρωπο κι άξιο στέλεχος των πωλήσεων.


Κύριε Επιθεωρητά, σε ευχαριστω που μου δίνεις την ευκαιρία να επικοινωνήσω με τους συνεργάτες σου.

Αγαπητοί συνάδελφοι, ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ που βρίσκομαι ανάμεσά σας.

Σεις αποτελείται την αιχμή του δόρατος της Εθνικής της Πρώτης Ασφαλιστικής. Οι πωλήσεις αγαπητοί φίλοι μου στους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε λόγο της παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης, πρέπει να στηρίζονται στην αμεσότητα - ειλικρίνεια και εντιμότητα.

Οι πελάτες μας έχουν πολλές απαιτήσεις απο την ΕΘΝΙΚΗ, για αυτό εξάλλου επέλεξαν να μπουν κάτω απο την ομπρέλα προστασίας που τους παρέχουμε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ όμως θέλουν κοντά τους τον Ασφαλιστικό Σύμβουλο, ιδιαίτερα όταν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα. Στις δύσκολες στιγμές κτίζονται οι σχέσεις εμπιστοσύνης. ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΕΙΤΕ στον πελάτη μας στην δύσκολη στιγμή.

ΑΚΟΥΣΤΕ με προσοχή το πρόβλημα του.

ΒΟΗΘΕΙΣΤΕ τον στις διαδικασίες, παρέχοντας σωστό service.

ΑΥΤΟΣ Ο ΠΕΛΑΤΗΣ είναι οχι ευχαριστημένος αλλά ενθουσιασμένος.

Φίλες και Φίλοι, σήμερα θα ανταλλάξουμε απόψεις και θα ακούσουμε προβληματισμούς.

Κατά τη γνώμη μου τρία είναι τα βασικά στάδια στα οποία πρέπει να επικεντρωνόμαστε για να πετύχουμε:

ΠΡΩΤΟΝ : ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΗΣΗ

ΔΕΥΤΕΡΟΝ: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - ΓΝΩΣΕΙΣ

ΤΡΙΤΟΝ: ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΑΦΟΣΙΩΣΗ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ


Στην αρχή της ομιλίας μου αναφέρθηκα στην οικονομική κρίση, θα σας αναφέρω δυο λόγια:


Να μη σταθούμε στα αρνητικά μόνον, αλλά να δούμε την κρίση αυτή σαν εφαλτήριο δημιουργίας νέων ισορροπιών και νέων ευκαιριών, μέσα απο την αναδιανομή των εισοδημάτων. ΤΩΡΑ καθίσταται πιο έντονη η ανάγκη διευρεύνησης της ιδιωτικής Ασφάλισης αλλά και η ανάδειξη του συμπληρωματικού της ρόλου στο συνταξιοδοτικό και ασφαλιστικό σύστημα της χώρας.


ΕΧΟΝΤΑΣ πάντα κατά νου οτι στον κλάδο μας πρώτη ΑΞΙΑ είναι ο ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΣ, αρπάξτε τις ευκαιρίες που θα δημιουργηθούν και κατακτήστε νέες κορυφές.


σας ευχαριστώ"

Εντοπισμός και Αξιολόγηση Υποψήφιων Πελατών


Οι επαγγελματίες έχουν ανάγκη από νέους πελάτες. Κανείς δεν μπορεί να πουλήσει τίποτε, αν δεν έχει κάποιον να του το πουλήσει. Και αυτοί στους οποίους προσπαθείς να πουλήσεις πρέπει να είναι όχι μόνο πρόθυμοι, αλλά να έχουν και τη δυνατότητα να αγοράσουν. Η ύπαρξη κάποιας επιθυμίας ή κάποιας ανάγκης δεν αρκούν. Οι υποψήφιοι πελάτες δεν πρέπει να έχουν μόνο την επιθυμία, αλλά να διαθέτουν και τα μέσα (μετρητά ή πίστωση) για να ολοκληρώσουν την αγορά. Πρέπει επίσης να διακατέχονται από ειλικρινές ενδιαφέρον, από ενδιαφέρον, που, αν εσείς ενισχύσετε, θα τους οδηγήσει στη λήψη της απόφασης και την πραγματοποίηση της αγοράς.
Μόνο μέσω της προσεκτικής αναζήτησης και αξιολόγησης υποψήφιων πελατών μπορείτε να εντοπίσετε ποιοι από αυτούς ανήκουν στα «ζωντανά» άτομα, δηλαδή στους υποψήφιους πελάτες που έχουν τόσο την επιθυμία όσο και τα μέσα να προχωρήσουν σε μια αγορά (σε αντίθεση με τους πιθανούς πελάτες, τα άτομα για τα οποία έχετε τόσο λίγες πληροφορίες, ώστε δεν μπορείτε να τους ονομάσετε πραγματικούς υποψήφιους πελάτες). Για πραγματικά αποτελεσματική προσέγγιση νέων πελατών, πρέπει να είστε σε θέση να κρίνετε και να αξιολογείτε. Οι υποψήφιοι πελάτες που καλύπτουν τα κριτήρια αξιολόγησης που θέτετε μπορείτε να είστε σίγουροι ότι θα αγοράσουν. Θα είναι σαν να στοχεύετε με ένα όπλο με διόπτρα σε έναν απόλυτα συγκεκριμένο στόχο. Για να εξασφαλίσετε μια σταθερή ροή «ζωντανών» υποψήφιων πελατών, πρέπει να αφιερώνετε κάθε μέρα ένα μέρος του χρόνου σας προς αυτή την κατεύθυνση. Λαμβάνοντας ως δεδομένο ότι έχετε ορίσει συγκεκριμένα κριτήρια για την κρίση και την αξιολόγηση των υποψήφιων πελατών, η διαδικασία αυτή θα σας εξοικονομήσει πολύτιμο χρόνο, γιατί θα έρχεστε κατά κύριο λόγο σε επαφή μόνο με άτομα που καλύπτουν τα κριτήρια του κατάλληλου υποψήφιου πελάτη. Στη συνέχεια θα δούμε πώς μπορούμε να διακρίνουμε τον υποψήφιο από τον πιθανό πελάτη, πώς να δημιουργήσουμε έναν κατάλογο με υποψήφιους πελάτες, πώς να εξασφαλίσουμε και να αξιοποιήσουμε κρίσιμες πληροφορίες, πώς να προγραμματίσουμε τις δραστηριότητες της ημέρας και, τέλος, πώς να προετοιμάσουμε τις συγκεντρωτικές αναφορές που απαιτούνται στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων μας.
Αναζήτηση και προσέλκυση πελατών
Για να απευθυνθείτε στους καταλληλότερους υποψήφιους πελάτες, απαραίτητη είναι η αποτελεσματική και συνεχής χρήση ενός συστήματος αναζήτησης και προσέλκυσης πελατών. Η επιλογή, όμως, του συστήματος θα εξαρτηθεί από το ίδιο το προϊόν ή την υπηρεσία που προσφέρετε. Για παράδειγμα, το σύστημα που απαιτείται για την πώληση μηχανημάτων ή ασφαλειών θα διαφέρει βέβαια από το σύστημα που θα χρησιμοποιήσει ο επαγγελματίας που προωθεί ένα προϊόν με δεδομένη ζήτηση σε τακτικούς πελάτες. Οι Ασφαλιστές, για παράδειγμα, είναι υποχρεωμένοι να αναζητήσουν νέους υποψήφιους πελάτες σε κάθε επαγγελματική τους συνάντηση. Αντίθετα, οι πωλητές χονδρικής μπορούν να απευθυνθούν στους τακτικούς τους πελάτες.
Υπάρχουν αναρίθμητα συστήματα που μπορείτε να εφαρμόσετε, συστήματα που θα σας στηρίξουν στην προσπάθεια αναζήτησης και προσέλκυσης πελατών. Η αποτελεσματικότητα κάθε συστήματος θα εξαρτηθεί από τη δράση, την εξυπνάδα και τη συνέπειά σας. Απόδειξη της αποτελεσματικότητας του συστήματος που εφαρμόζετε θα αποτελέσει ο αυξανόμενος αριθμός των «ζωντανών» υποψήφιων πελατών. Μόνο όταν επιτύχετε αυτόν το στόχο θα μπορέσετε να αξιοποιήσετε αποτελεσματικά τον πολύτιμο χρόνο σας. Οι υποδείξεις που ακολουθούν θα σας βοηθήσουν στην επιλογή, την ανάπτυξη και τη διατήρηση μιας λίστας κατάλληλων υποψήφιων πελατών.
Υπόδειξη 1: Γίνετε οξυδερκής παρατηρητής
Ο οξυδερκής παρατηρητής μπορεί να εξασφαλίσει πολλούς υποψήφιους πελάτες. Οι εφημερίδες, οι κοινωνικές εκδηλώσεις, η βόλτα στα μαγαζιά, η συμμετοχή σε συλλόγους μπορούν να αποτελέσουν εξαιρετικές πηγές προσέλκυσης υποψήφιων πελατών για τον επαγγελματία που βρίσκεται σε εγρήγορση. Αξιοποιώντας αυτές τις πηγές, μπορεί να εξασφαλίσει ονόματα και να κλείσει ραντεβού με τους ενδιαφερόμενους.
Υπόδειξη 2: Μιλήστε για τη δουλειά σας
Μη διστάζετε να «κορνάρετε» και να δώσετε την ευκαιρία στους άλλους να μάθουν τι πουλάτε. Πολύ συχνά οι επαγγελματίες δε συνειδητοποιούν ότι μπορούν να ανακαλύψουν υποψήφιους πελάτες απλώς και μόνο προπαγανδίζοντας και προβάλλοντας τη δουλειά τους στους ανθρώπους με τους οποίους έρχονται σε επαφή: τραπεζίτες, οικοδόμους, προμηθευτές, μπογιατζήδες, ηλεκτρολόγους, γιατρούς, δικηγόρους και πολλούς ακόμη.
Υπόδειξη 3: Δημιουργήστε μια ατέρμονη αλυσίδα υποψήφιων πελατών
Μπορείτε να αναπτύξετε μια σχεδόν αστείρευτη αλυσίδα υποψήφιων πελατών αντλώντας ονόματα από τους ανθρώπους με τους οποίους έρχεστε σε επαγγελματική επαφή (οι ικανοποιημένοι πελάτες σας μπορούν να αποδειχθούν ιδιαίτερα πρόθυμοι να βοηθήσουν). Ανεξάρτητα, όμως, από τους πελάτες σας, η προσπάθεια αυτή πρέπει να γίνεται σε κάθε συνάντηση που αποσκοπεί σε πώληση. Απλώς ρωτήστε τον υποψήφιο πελάτη αν μπορεί να σκεφτεί κάποιους ανθρώπους οι οποίοι θα ήθελαν να ενημερωθούν για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που προσφέρετε, καθώς και κάποιες γενικές πληροφορίες για τα άτομα αυτά. Αν η προσέγγιση αυτή χρησιμοποιηθεί σωστά, μπορείτε να εξοικονομήσετε πολύ χρόνο και ταυτόχρονα να εξασφαλίσετε μια συνεχή σειρά συστάσεων. Ο πωλητής που πουλάει μηχανήματα μπορεί να ρωτήσει για άλλες εταιρείες που χρησιμοποιούν παρόμοια μηχανήματα, καθώς και ποιος είναι ο υπεύθυνος προμηθειών των εταιρειών αυτών. Ο επενδυτικός σύμβουλος μπορεί να ρωτήσει τον πελάτη του για κάποιους γνωστούς του που έχουν κεφάλαια για επένδυση. Χρησιμοποιώντας τη μέθοδο της ατέρμονης αλυσίδας, πρέπει να εξασφαλίσετε ότι η αρχική πηγή δεν έχει αντίρρηση να αποκαλύψετε την προέλευση της σύστασης.
Πρόσθετη πηγή συστάσεων αποτελεί η κατάλληλη καλλιέργεια σχέσεων με ανθρώπους που έχουν εκτεταμένη επιρροή στην κοινότητά τους, δηλαδή με τα κέντρα επιρροής. Πρόκειται για ανθρώπους που γνωρίζουν πολλούς, που είναι οι ίδιοι γνωστοί και που οι απόψεις και ο λόγος τους έχουν βαρύτητα. Δεν έχει σημασία αν είναι πελάτες σας ή όχι. Αυτό που έχει σημασία είναι να πειστούν για την ακεραιότητά σας και το ειλικρινές σας ενδιαφέρον για τους άλλους. Η ομάδα αυτών των ανθρώπων συνήθως απαρτίζεται από τους σημαντικούς επιχειρηματίες και επαγγελματίες της κοινότητάς σας.
Ας δούμε, λοιπόν, πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε αυτή τη μέθοδο χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα ένα σύμβουλο επενδύσεων:
Σύμβουλος Επενδύσεων (ολοκληρώνοντας την πώληση ενός αμοιβαίου κεφαλαίου σε ένα σημαντικό στέλεχος μιας τοπικής εταιρείας): «Είμαι σίγουρος ότι γνωρίζετε αρκετά νέα και επιτυχημένα στελέχη, όπως εσείς, που θα ήθελαν να διευρύνουν τα προσωπικά τους χρηματοοικονομικά προγράμματα με ένα κατάλληλο Α/Κ. Αν μου επιτρέπετε, μπορώ να ρωτήσω ποιοι σας έρχονται αυτόματα στο μυαλό;».
Πελάτης: «Για να είμαι ειλικρινής, γνωρίζω αρκετούς, αλλά, όπως καταλαβαίνετε, διστάζω να στείλω κάποιον στους φίλους μου. Είμαι σίγουρος ότι δεν είναι δύσκολο να καταλάβετε τη θέση μου».
Σύμβουλος Επενδύσεων: «Ασφαλώς, πολλοί άνθρωποι αισθάνονται όπως εσείς. Διστάζουν να συστήσουν έναν επαγγελματία στους φίλους τους».
Πελάτης: «Αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα…».
Σύμβουλος Επενδύσεων: «Είμαι σίγουρος ότι θα συμφωνήσετε, ωστόσο, ότι νιώσατε πολύ μεγαλύτερη εμπιστοσύνη απέναντί μου επειδή κάποιος φίλος σας με σύστησε σ’ εσάς. Δεν είναι αλήθεια;».
Πελάτης: «Φυσικά, εγώ…».
Σύμβουλος Επενδύσεων: «Περί αυτού ακριβώς πρόκειται. Έχετε επίσης τη διαβεβαίωσή μου ότι θα επικοινωνήσω μαζί τους μόνο μία φορά, εκτός και αν μου ζητήσουν αυτοί να συναντηθώ ξανά μαζί τους - και πάντα με τη διάθεση να τους βοηθήσω όπως βοήθησα κι εσάς».
Πελάτης: «Υπό αυτό το πρίσμα θα δεχθώ να σας δώσω μερικά ονόματα: τον τάδε, τον δείνα, τον…».
Σύμβουλος Επενδύσεων: «Εκτιμώ βαθύτατα τη βοήθειά σας και σας διαβεβαιώνω ότι θα ενεργώ πάντα με τρόπο που να τιμάει την εμπιστοσύνη σας. Παρεμπιπτόντως, πριν επικοινωνήσω μαζί τους μερικά στοιχεία θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμα. Μπορώ να ρωτήσω…».
Υπόδειξη 4: Εν ψυχρώ προσέγγιση
Μερικές φορές οι επαγγελματίες πωλητές προσεγγίζουν ανθρώπους για τους οποίους δεν έχουν προηγουμένως συστάσεις ή πληροφορίες. Πρόκειται για μέθοδο που χρησιμοποιείται ευρύτατα από πωλητές χονδρικής. Μπορεί δε να χρησιμοποιηθεί αποτελεσματικά τόσο για καταναλωτικά αγαθά και προϊόντα όσο και για την προσφορά υπηρεσιών. Αν χρησιμοποιηθεί σωστά, μπορεί να αποδώσει έναν ορισμένο αριθμό πωλήσεων, ανάλογα με τον αριθμό των επαφών. Οι περισσότερες εταιρείες που εφαρμόζουν αυτή τη μέθοδο αναπτύσσουν τη δική τους αναλογία πωλήσεων/επαφών για τους πωλητές τους. Μια παραλλαγή της μεθόδου αυτής είναι η μέθοδος των «δύο επαφών»: ο πωλητής τηλεφωνεί κατ’ αρχάς για να τραβήξει την προσοχή και να ξυπνήσει το ενδιαφέρον του πιθανού πελάτη. Στη συνέχεια προσπαθεί να εξασφαλίσει μια συνάντηση για το εγγύς μέλλον, ώστε να παρουσιάσει ολοκληρωμένα το προϊόν ή τις υπηρεσίες που προσφέρει. Μία ακόμη παραλλαγή είναι η χρήση νέων πωλητών. Με τον τρόπο αυτό ένα μέρος της διαδικασίας ανεύρεσης και προσέγγισης πελατών μετατίθεται σε κάποιον λιγότερο έμπειρο, εξοικονομώντας το χρόνο του έμπειρου πωλητή. Η τεχνική αυτή χρησιμοποιείται από εταιρείες που, πέρα απ’ όλα τα άλλα, πουλάνε οικοδομικά υλικά.
Υπόδειξη 5: Διαφήμιση και direct mail
Η διαφήμιση στα ΜΜΕ (εφημερίδες, τηλεόραση, ραδιόφωνο) χρησιμοποιείται συμπληρωματικά προς τις άλλες μεθόδους ανεύρεσης και προσέλκυσης πελατών. Όταν στο πλαίσιο της διαφήμισης χρησιμοποιείται και η μέθοδος επιστροφής κουπονιών ή αποστολής δείγματος, οι απαντήσεις των υποψήφιων πελατών παραδίδονται στους πωλητές για τις περαιτέρω ενέργειες.
Το direct mail (μέθοδος μαζικής αποστολής επιστολών) αποτελεί σημαντικό βοήθημα, γιατί διεγείρει το ενδιαφέρον των πιθανών πελατών πριν ο πωλητής επικοινωνήσει μαζί τους. Είναι εξαιρετικά αποτελεσματική μέθοδος για την προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών για τα οποία ο πιθανός πελάτης δεν έχει συνειδητοποιημένη ανάγκη. Πολύ συχνά χρησιμοποιείται από ασφαλιστικούς οργανισμούς, προσκαλώντας τους πιθανούς πελάτες να τηλεφωνήσουν ή να συμπληρώσουν το απαντητικό δελτάριο που περιέχεται στην επιστολή.
Υπόδειξη 6: Το τηλέφωνο
Το τηλέφωνο μπορεί να αποδειχθεί ένα εξαιρετικό εργαλείο πωλήσεων και ταυτόχρονα μπορεί να εξοικονομήσει πολύτιμο χρόνο. Ο πωλητής επισκέπτεται μόνο τα άτομα που έχουν υπάρξει δεκτικά στην τηλεφωνική επαφή και που έχουν εκδηλώσει κάποιο ενδιαφέρον για τα προσφερόμενα προϊόντα και υπηρεσίες. Επιπλέον, η χρήση του τηλεφώνου μειώνει το χρόνο των μετακινήσεων.
Υπόδειξη 7: Δραστηριότητες της εταιρείας, εκθέσεις και επιδείξεις
Κάθε σωστά διοικούμενο τμήμα πωλήσεων διατηρεί σχολαστικά αρχεία πελατών και υποψήφιων πελατών. Με τον τρόπο αυτό ο νέος υπάλληλος που θα αναλάβει έναν τομέα (ιδίως στην περίπτωση που πραγματοποιούνται συχνές συναντήσεις με υποψήφιους πελάτες) θα μπορέσει εύκολα να διαπιστώσει την κατάσταση ενός λογαριασμού με τη βοήθεια των αρχείων. Συχνά θα διαπιστώσετε ότι ο διευθυντής πωλήσεων είναι πρόθυμος να αφιερώσει χρόνο για να σας γνωρίσει με τους πελάτες, τους υποψήφιους πελάτες και τις συνθήκες που υπάρχουν στον τομέα σας. Νέοι υποψήφιοι πελάτες μπορούν να προκύψουν και από τις άριστες σχέσεις συνεργασίας που αναπτύσσονται ανάμεσα στα διάφορα τμήματα και στο τμήμα πωλήσεων.
Πολλοί κλάδοι και επιχειρήσεις που διακινούν βαριά και ογκώδη προϊόντα (έπιπλα, μηχανήματα, οικιακές συσκευές) πραγματοποιούν επιδείξεις και εκθέσεις για να προσελκύσουν τους καταναλωτές.
Υπόδειξη 8: Βιβλιοθήκες και κατάλογοι
Οι δημόσιες βιβλιοθήκες μπορούν να αποτελέσουν πολύτιμο βοήθημα για τη δημιουργία καταλόγων με υποψήφιους πελάτες. Αναρίθμητα βιβλία, περιοδικά, εφημερίδες, αναφορές, κατάλογοι, εκδόσεις εμπορικών ενώσεων, αποκόμματα, ομιλίες και άλλο υλικό αποτελούν εξαιρετικές πηγές για την ανεύρεση υποψήφιων πελατών.
Τέλος, υπάρχουν διαθέσιμοι στο εμπόριο θεματικοί κατάλογοι με ονόματα ατόμων που ανήκουν σε μεγάλη ποικιλία ομάδων. Είτε αναζητείτε τα ονόματα των εισαγωγέων δομικής ξυλείας είτε τα φαρμακεία, οι κατάλογοι αυτοί θα σας προσφέρουν τις πληροφορίες που επιθυμείτε. Πρέπει επίσης να εξετάσετε την περίπτωση των καταλόγων των μελών διάφορων φορέων: εμπορικό επιμελητήριο, σύλλογοι, όμιλοι, λέσχες κ.λπ. Μπορούν να αποδειχθούν εξαιρετικές πηγές.

2 Απρ 2009

ΚΕΡΔΟΦΟΡΑ ΤΟ 2008 Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ


Τα Προ φόρων Κέρδη του Ομίλου για τη χρήση που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2008, σύμφωνα με τα ΔΛΠ, έφτασαν τα 22,6 εκατ. ευρώ, έναντι Ζημίας 11,4 εκατ. ευρώ το 2007. Αντίστοιχα, τα Μετά από φόρους Κέρδη του Ομίλου διαμορφώνονται στα 4,1 εκατ. ευρώ, έναντι Ζημίας 11,8 εκατ. το 2007.
Σημαντική Αύξηση παρουσίασε η Παραγωγή της Εθνικής Ασφαλιστικής, φτάνοντας τα 843 εκατ. ευρώ, έναντι 784 εκατ. το 2007. Η Αύξηση αυτή (7,5%) μεγεθύνει το Μερίδιο Αγοράς της Εταιρείας που έφτασε το 17,7%, έναντι 16,7% το 2007.
Συγκεκριμένα, το Μερίδιο Αγοράς της Εταιρείας στους Κλάδους Ζωής αυξήθηκε σε 21,4%, ενώ στους Γενικούς Κλάδους διαμορφώθηκε σε 13,8%, διατηρώντας την πρώτη θέση της αγοράς, με τη δεύτερη Εταιρεία να κατέχει μερίδιο 9,6%.
Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι στο τέταρτο τρίμηνο του 2008 η Εταιρεία πέτυχε συνολική Αύξηση Παραγωγής 1,9%, έναντι του αντίστοιχου τριμήνου του προηγούμενου έτους, τη στιγμή που το σύνολο της Ασφαλιστικής Αγοράς κατέγραψε σημαντική μείωση της τάξης του 14,6% (πηγή ΕΠΕΙΑ).
Οι Αποζημιώσεις Ασφαλισμένων της Μητρικής, σύμφωνα με τα ΔΛΠ, παρουσίασαν αύξηση κατά 12,3% και διαμορφώθηκαν στα 417 εκατ. ευρώ, έναντι 371 εκατ. ευρώ το 2007. Ο Δείκτης Αποθεματοποίησης επί καθαρών Εγγεγραμμένων Ασφαλίστρων στις Γενικές Ασφαλίσεις αυξήθηκε κατά 11,2 ποσοστιαίες μονάδες, φτάνοντας στο 185,4%, έναντι 174,2% το 2007, που είναι από τους υψηλότερους της Αγοράς.
Η Εταιρεία εξακολουθεί να εφαρμόζει Συντηρητική Επενδυτική Πολιτική, η οποία αποκτά ιδιαίτερη σημασία στις σημερινές αντίξοες συνθήκες που επικρατούν στις Αγορές. Το συνολικό ποσό που διατηρεί σε τραπεζικές καταθέσεις την 31η Δεκεμβρίου 2008 έφτασε τα 329 εκατ. ευρώ, ενώ επιπλέον 353 εκατ. είναι επενδεδυμένα σε Κρατικά Ομόλογα, τα οποία σήμερα προσφέρουν αξιόλογες αποδόσεις. Με σύνολο Ενεργητικού 2.427 εκατ. ευρώ, οι Επενδύσεις σε μετοχές φτάνουν τα 65 εκατ. ευρώ, δηλαδή 2,7%. Όλες οι μετοχές ανήκουν στο δείκτη FTSE 20 του Ελληνικού Χρηματιστηρίου. Παρά την Οικονομική Κρίση, θετικές είναι οι προοπτικές ανάπτυξης της Εταιρείας για το 2009. Η παραγωγή Ασφαλίστρων κατά το πρώτο δίμηνο του 2009 παρουσίασε άνοδο κατά 4,7% σε σχέση με το αντίστοιχο δίμηνο του 2008, στηρίζοντας την εκτίμηση για περαιτέρω διεύρυνση του μεριδίου αγοράς εντός του 2009. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την προώθηση νέων προϊόντων, την ενίσχυση των Υποδομών Υποστήριξης των Δικτύων Πωλήσεων και το στοχευμένο περιορισμό Λειτουργικών Δαπανών ενισχύει τις Προσδοκίες για βελτιωμένες επιδόσεις του Ομίλου κατά τη διάρκεια της χρήσης 2009.

ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΟΣ

Μετά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΠΕΙΑ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Ανάκληση Άδειας Σύστασης και Λειτουργίας της Ασφαλιστικής Εταιρείας με την Επωνυμία «ΕΟΣ Ανώνυμη Εταιρεία Ασφαλίσεων Ζημιών»
και Θέση αυτής σε Ασφαλιστική Εκκαθάριση

Το Δ.Σ. της ΕΠΕΙΑ αποφάσισε ομόφωνα στη συνεδρίασή του στις 31-3-2009:
Την οριστική ανάκληση της άδειας σύστασης και λειτουργίας σε όλους τους κλάδους της ασφαλιστικής εταιρείας με την επωνυμία «ΕΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΖΗΜΙΩΝ» και ΑΡΜΑΕ 5349/405/Β/03/2, που της χορηγήθηκε με την υπ’ αριθμ. Κ3-11414/31.12.2002 απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης (ΦΕΚ ΤΑΕ&ΕΠΕ 117/8.1.2003), τη δέσμευση του συνόλου των περιουσιακών στοιχείων της εν λόγω εταιρείας και τη θέση αυτής σε ασφαλιστική εκκαθάριση, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 1 έως και 12β, 13γ, 17α, 17β, 17γ και 62 έως και 78 του Ν.Δ.400/1970, όπως ισχύει.
Το διορισμό του Γεράσιμου Χαλιώτη ως επόπτη ασφαλιστικής εκκαθάρισης και του Κωνσταντίνου Βαγενά ως αναπληρωτή επόπτη ασφαλιστικής εκκαθάρισης, με διετή θητεία, αρχόμενη από τη δημοσίευση απόφασης που θα ληφθεί από το Δ.Σ. της ΕΠΕΙΑ, και αμοιβή ποσού 880 ευρώ (μεικτά) μηνιαίως.
Τη χορήγηση εντολής στον ως άνω διορισθέντα επόπτη ασφαλιστικής εκκαθάρισης της ως άνω ασφαλιστικής επιχείρησης Γεράσιμο Χαλιώτη και στον αναπληρωτή του Κωνσταντίνο Βαγενά να προβούν με τη συνδρομή του αρμόδιου δικαστικού επιμελητή και των αστυνομικών αρχών στη σφράγιση των γραφείων της ως άνω επιχείρησης, που βρίσκονται στην Αττική επί της οδού Μεσογείων αριθμ. 174, 15125 Μαρούσι.