11 Μαΐ 2009

Πράξη στο Γραφείο της Κάτω Αχαΐας η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ


Ανακύκλωση


Η ανακύκλωση είναι η επανεπεξεργασία ήδη επεξεργασμένων υλικών, ιδιαίτερα απορριμμάτων, σε νέα προϊόντα. Η ανακύκλωση μειώνει την κατανάλωση πρώτων υλών και την χρήση ενέργειας και ως εκ τούτου τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.
Η ανακύκλωση μια βασική έννοια της σύγχρονης διαχείρισης των αποβλήτων. Τα ανακυκλώσιμα υλικά, αποκαλούμενα επίσης "recyclables" ή "recyclates", μπορούν να προέλθουν από πολλές πηγές, συμπεριλαμβανομένων των σπιτιών, των δημόσιων υπηρεσιών και των βιομηχανιών.
Περιλαμβάνουν το
γυαλί, το χαρτί, το αλουμίνιο και άλλα μέταλλα όπως ο χαλκός και ο σίδηρος, την άσφαλτο, τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα και τα πλαστικά. Οι ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές είναι ανακυκλώσιμες όχι μόνον γιατί επιβαρύνουν το περιβάλλον αλλά και γιατί βλάπτουν την υγεία μας.
Τα
βιοδιασπάσιμα απόβλητα, όπως τα υπολείμματα τροφίμων ή τα απόβλητα κήπων και καλλιεργειών, είναι επίσης ανακυκλώσιμα με τη βοήθεια μικροοργανισμών μέσω της λιπασματοποίησης (κομποστοποίησης) ή της αναερόβιας χώνευσης.
Σήμερα (2006) η Ελλάδα κατέχει την τελευταία θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως προς την ανακύκλωση. Ένας λόγος είναι ότι δεν υπάρχουν για τους πολίτες και τις εταιρίες κίνητρα να συμμετέχουν σε προγράμματα ανακύκλωσης.

ΠΣΑΣ & ΠΣΣΑΣ: Μεγάλη Φορολογική Επιτυχία!

Ιδού και μια μεγάλη επιτυχία των Συλλόγων των Ασφαλιστών και των Συντονιστών, η οποία θα διευκολύνει σε μεγάλο βαθμό τις εργασίες τους, δεδομένου ότι οι Ασφαλιστές δε θα υποχρεούνται να τηρούν φορολογικά βιβλία και αποδείξεις για να τεκμηριώνουν τις επαγγελματικές τους δαπάνες. Αυτά για αυτούς που συχνά επέκριναν τους δύο Συλλόγους.
Το Νομοσχέδιο προβλέπει να υπάρχει ένας Πάγιος Συντελεστής Δαπανών, για όλους χωρίς αποδείξεις.
Το Συντελεστή της έκπτωσης θα τον καθορίζει ο Υπουργός με Υπουργική Απόφαση. Π.χ., αν μπορέσουν τα δύο Σωματεία να πείσουν τον Υπουργό να καθορίσει ένα 30% ως Πάγιο Συντελεστή Εκπιπτώμενων Δαπανών, ο Ασφαλιστής. αν έχει προμήθειες 30.000 ευρώ, θα εκπίπτει 10.000 ευρώ και θα φορολογείται στα υπόλοιπα 20.000.
Δεν έχει διευκρινιστεί επίσης αν πέρα της Πάγιας Έκπτωσης θα μπορούν οι Ασφαλιστές να Εκπίπτουν τα Ασφάλιστρα του ΤΕΒΕ ή της Αστικής Ευθύνης.
Οι δύο Σύλλογοι εκφράζουν τις ευχαριστίες τους στον Υπουργό Ι. Παπαθανασίου και περισσότερο στο δικό μας Γενικό Γραμματέα Θανάση Σκορδά, ο οποίος έπαιξε αποφασιστικό ρόλο στην έγκριση του εν λόγω Νομοσχεδίου!

Περισσότερες Λεπτομέρειες θα ανακοινώνονται όπως θα έρχονται.