22 Ιαν 2010


















ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ ΜΑΣ ΣΤΑ ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ!!!









ΤΟ ΝΕΟ ΕΝΘΕΤΟ ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΜΑΣ

 

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Η ΟΜΑΔΑ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΜΑΣ


Εδώ και λίγες ημέρες είναι πραγματικότητα η σύσταση της ομάδας Στελέχωσης και Ανάπτυξης της Επιθεώρησής μας. Συγκεκριμένα, στις 13 Ιανουαρίου, στο ξενοδοχείο Ποσειδών Palace υπήρξε η πρώτη συνάντηση της νέας αυτής ομάδας.
Τη συνάντηση εισηγήθηκαν τόσο ο Επιθεωρητής μας κ. Νικολάου Χρήστος όσο και ο ειδικός σύμβουλος κ. Κουνάκης Χαράλαμπος.

τα άτομα που απαρτίζουν την ομάδα είναι:

ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
ΔΕΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΚΑΚΟΛΥΡΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΚΑΛΟΓΕΡΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΚΑΡΒΟΥΝΙΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΚΟΥΖΙΩΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΛΙΝΑΡΔΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΜΑΝΟΥΣΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΜΠΑΡΔΑΚΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
ΤΣΙΛΗΡΑ ΑΣΤΡΙΝΙΑ
ΠΑΤΣΙΑΤΖΗΣ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗΣ
ΖΑΡΑ ΕΛΕΝΗ

ΤΟ ΝΕΟ ΕΝΤΥΠΟ ΠΡΩΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΜΑΣ

 

9 Ιαν 2010

Σημαντική άνοδος μεγεθών της Εθνικής Ασφαλιστικής το 2009

Με σημαντική αύξηση εργασιών, αλλά και με ενίσχυση της κεφαλαιακή της δύναμης κατά 40 εκατ. ευρώ - με καταβολή μετρητών από το μέτοχό της, έκλεισε η Εθνική Ασφαλιστική το 2009.

Πληροφορίες της «Ν» αναφέρουν ότι η εταιρεία κατά την περυσινή χρήση τόνωσε σε σύνολο την παραγωγή της κατά περίπου 17%, ανεβάζοντας έτσι την αξία στα επίπεδα του 1 δισ. ευρώ.

Πρόκειται για αύξηση η οποία αποδόθηκε στη βελτίωση των μεγεθών της, τόσο στις Γενικές Ασφάλειες, όσο και στις Ασφαλίσεις Ζωής - Υγείας.

Ειδικότερα στις Γενικές Ασφάλειες, όπου λόγω των ανακλήσεων από την Επ.Ε.Ι.Α. εταιρειών με μεγάλο όγκο χαρτοφυλακίου βρέθηκαν χωρίς κάλυψη περί τα 850.000 με 1.000.000 αυτοκίνητα, η Εθνική Ασφαλιστική διεκδίκησε και κέρδισε ένα σημαντικό μέρος από τους ανασφάλιστους οδηγούς, πετυχαίνοντας έτσι υψηλή αύξηση παραγωγής στον κλάδο, που σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς ενδέχεται να πλησιάσει και το 30%.

Βελτιωμένες αισθητά ήταν και οι επιδώσεις της Εθνικής Ασφαλιστικής στον κλάδο Ζωής, όπου σύμφωνα με πληροφορίες οι πρώτοι υπολογισμοί κάνουν λόγο για αύξηση του συνολικού χαρτοφυλακίου η οποία πλησιάζει το 9% παρά τις δυσμενείς οικονομικές συγκυρίες.

Ρεκόρ το Δεκέμβριο

Αξίζει να τονιστεί ότι το Δεκέμβριο το Agency System της εταιρείας πέτυχε και νέο ρεκόρ αύξησης νέας παραγωγής. Η αξία της ανήλθε στα 6,5 εκατ. ευρώ, ενώ το Νοέμβριο και το Οκτώβριο η νέα παραγωγή ήταν για κάθε μήνα αντίστοιχα 5,4 και 4,3 εκατ. ευρώ.

Όσο για το σύνολο του έτους η νέα παραγωγή ανήλθε στα 44,1 εκατ. ευρώ από 35,5 εκατ. ευρώ που ήταν το 2008.

Υπενθυμίζεται ότι το 2008 είχε κλείσει για την εταιρεία με αύξηση της συνολικής παραγωγής κατά 7,5%, στα 843 εκατ. ευρώ έναντι 784 εκατ. ευρώ το 2007, με ενοποιημένα προ φόρων κέρδη 22,6 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 11,4 εκατ. ευρώ το 2007 και, αντίστοιχα, με ενοποιημένα μετά από φόρους κέρδη 4,1 εκατ. ευρώ, έναντι επίσης ζημιών 11,8 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρήση.

Σε ότι αφορά την τόνωση του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Ασφαλιστικής, ο μέτοχός της αναμένεται, πέραν των 40 εκατ. ευρώ που κατέβαλε παραμονές πρωτοχρονιάς, να καταβάλλει στο προσεχές διάστημα ακόμη 30 εκατ. ευρώ, ώστε να ενισχύσει κεφαλαιακά την εταιρεία μετά την κάθετη ανάπτυξή της, αλλά και εν όψει εφαρμογής του Solvency II.