18 Νοε 2010

Ευέλικτη εθνική σύνταξη από την Εθνική Ασφαλιστική


Νέα προϊόντα στον τομέα των κινδύνων ανικανότητας για εργασία, στον τομέα της προστασίας από σοβαρές ασθένειες και στον τομέα των συντάξεων ανακοίνωσε σήμερα η Εθνική Ασφαλιστική στο 27ο Συνέδριο Πωλήσεων που έγινε στους χώρους του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού στην Αθήνα.
Όλα τα προϊόντα διακρίνονται στο σχεδιασμό τους από χαρακτηριστικά που προσαρμόζονται στη σημερινή εποχή και στην οικονομική συγκυρία της πίεσης των εισοδημάτων. Προσφέρουν λύσεις αξίας στους ασφαλισμένους και συνδυαζόμενα μεταξύ τους παρέχουν ολοκληρωμένες καλύψεις με πολύ ανταγωνιστικά ασφάλιστρα.
Ιδιαίτερη έμφαση δίνει η Εθνική Ασφαλιστική στην ανάπτυξη των προϊόντων σύνταξης. Στο πλαίσιο αυτό, στο Συνέδριό της, παρουσιάστηκε το νέο της συνταξιοδοτικό προϊόν Ευέλικτη Εθνική Σύνταξη.

Τι είναι η Ευέλικτη Εθνική Σύνταξη:

Το πρόγραμμα στοχεύει στην δημιουργία εγγυημένου συμπληρωματικού εισοδήματος στον ασφαλισμένο για την συνταξιοδότησή του.
Βασικό του χαρακτηριστικό είναι η πολύ μεγάλη ευελιξία που διαθέτει με αποτέλεσμα ο ασφαλισμένος να έχει πλήθος επιλογών και να προσαρμόζει το πρόγραμμά του ανάλογα με την εκάστοτε οικονομική του ευχέρεια, τις ανάγκες του, τις προβλέψεις και τον σχεδιασμό για το μέλλον του.
Η ευελιξία αφορά στην πληρωμή των ασφαλίστρων που το ύψος και η συχνότητά τους επιλέγονται από τον ίδιο τον ασφαλισμένο. Η τελική σύνταξη χτίζεται σταδιακά από διαδοχικές αγορές επί μέρους συντάξεων και το αποτέλεσμα αυτού του μηχανισμού είναι η αυτονομία των παροχών που έχουν πιστωθεί στο πρόγραμμα από τις μελλοντικές πληρωμές ασφαλίστρων, χαρακτηριστικό πολύ σημαντικό στον εποχή της αβεβαιότητας για τα μελλοντικά εισοδήματα που καταγράφεται σε σχετικές έρευνες ότι αποτελεί βασικό ανασταλτικό παράγοντα για την αγορά των κλασσικών ασφαλιστικών προγραμμάτων.
Με το νέο της πρόγραμμα, όπως ανακοίνωσε η ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, εγκαινιάζει την είσοδό της στην Ευέλικτη Συνταξιοδοτική Αποταμίευση, στρατηγική που υιοθετεί προκειμένου να αξιοποιήσει τα νέα δεδομένα από τις πρόσφατες αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα και να δώσει λύσεις στους πολίτες που αναζητούν συμπλήρωση των συντάξεών τους.

Ο κ. Γιάννης Κατσουρίδης είναι ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Ασφαλιστικής

Ο κ. Γιάννης Κατσουρίδης είναι ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Ασφαλιστικής μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας.

Την παραίτησή του από τη θέση Διευθύνοντος Σύμβουλου της Εθνικής Ασφαλιστικής υπέβαλε, για προσωπικούς λόγους, ο κ. Μίνος Μωυσής.

Ο κ. Λεωνίδας Θεόκλητος, Πρόεδρος της Εταιρίας και Γενικός Διευθυντής της Ε.Τ.Ε., ευχαρίστησε θερμά τον κ. Μωυσή, τόσο για την προσφορά του στην Εταιρία όσο και γι’ αυτήν στον όμιλο της Εθνικής Τράπεζας.

Σημείωσε δε, ότι η μακρά εμπειρία του κ. Μωυσή στην Ασφαλιστική Αγορά είχε ως αποτέλεσμα τόσο μέσα από την τραπεζική του θητεία- με αντικείμενο και τις ασφαλιστικές εργασίες του ομίλου- όσο και μέσα από τη θητεία του στην ασφαλιστική Εταιρία, η τελευταία να αποκτήσει σημαντικό πρωτοποριακό πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού στον τομέα του bancassurance, τομέας με πολύ μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης στη χώρα μας.


Στο μήνυμά του προς το διοικητικό προσωπικό της Εταιρίας ο κ. Μωυσής, αφού το ευχαρίστησε, εξέφρασε την πεποίθησή του για τη συνέχιση της ηγετικής πορείας της Εταιρίας την οποία, όπως ανέφερε, θα στηρίξουν οι εργαζόμενοι με την ίδια τους τη δουλειά.


Ο κ. Γιάννης Κατσουρίδης γεννημένος το 1967 είναι πτυχιούχος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές – κάτοχος MSc in Money Banking and Finance – στο πανεπιστήμιο του Birmingham ( Μεγάλη Βρεττανία).

Ο κ. Κατσουρίδης με μακρά επαγγελματική εμπειρία, έχει θητεύσει σε επιτελικές θέσεις σε μεγάλες επιχειρήσεις αλλά και στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είναι πολύ καλός γνώστης της επενδυτικής αγοράς, του χρηματιστηριακού τομέα και των πωλήσεων αφού έχει με επιτυχία θητεύσει μεταξύ άλλων σε επιτελικές θέσεις της Εθνικής Χρηματιστηριακής από το 1997 ενώ διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος της συγκεκριμένης Εταιρίας στο διάστημα 2003-2007.

Η νέα διοίκηση, όπως δήλωσε ο κ. Θεόκλητος, σε μία εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για την οικονομία του τόπου, στόχο έχει να εδραιώσει την ηγετική θέση της Εταιρίας στην Ασφαλιστική Αγορά.