28 Σεπ 2011

Νέο προεδρείο εξέλεξε ο Συλλόγος Υπαλλήλων «Η Εθνική»


Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων Α.Ε.Ε.Γ.Α. «Η ΕΘΝΙΚΗ» που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 7 Σεπτέμβρη 2011 πραγματοποιήθηκε - για λειτουργικούς λόγους - ανασύνθεση του Προεδρείου.

Συγκεκριμένα, μετά από συζήτηση, έγινε μυστική ψηφοφορία. Το νέο Προεδρείο του Δ.Σ. του Συλλόγου, που διαμορφώθηκε μετά την ψηφοφορία για κάθε μία θέση, με 8 υπέρ 5 κατά και κανένα λευκό, εκτός της θέσης του Α' Αντιπροέδρου όπου δεν υπήρξε καμία υποψηφιότητα έχει ως εξής:

Πρόεδρος: Πετσαλάκης Γιάννης
Α΄Αντιπρόεδρος:  -
Β΄Αντιπρόεδρος: Μπουλουγούρης Βασίλης
Γενικός Γραμματέας: Νικολετόπουλος Νίκος
Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας: Σεφερλής Βασίλης
Οργανωτικός Γραμματέας: Τσελέκης Κωνσταντίνος
Ταμίας: Σκανδάλης Βασίλης
Έφορος Δημοσίων Σχέσεων: Αναγνωστοπούλου Σίσσυ

«Ανοικτή» στο κοινό η Ημερίδα Ιδιωτικής Ασφάλισης στην Πάτρα



Ειδική βαρύτητα θα δοθεί στα συνταξιοδοτικά προγράμματα, τα προγράμματα υγείας, ασφάλισης ιδιωτικής περιουσίας, επιχειρήσεων κ.α.

Δώστε και εσείς το δικό σας «στίγμα» στην «Ημερίδα Ιδιωτικής Ασφάλισης», που θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα, την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011, στο ξενοδοχείο Patras Palace, από τις 17.00 έως τις 22.00.

Το πρόγραμμα της ημερίδας στην Πάτρα περιλαμβάνει τρία θεματικά πάνελ συζήτησης και θα εστιάσει στα νέα ασφαλιστικά προγράμματα, που προσφέρουν οι εταιρείες στον Έλληνα καταναλωτή, ιδιώτη και επιχειρηματία. Ειδική βαρύτητα θα δοθεί στα συνταξιοδοτικά προγράμματα, στα προγράμματα υγείας, στα προγράμματα ασφάλισης ιδιωτικής περιουσίας (κατοικίας, σκάφους αναψυχής και αυτοκινήτου) και στα προγράμματα ασφάλισης επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών.

Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι:

-ΣΥΝΤΑΞΗ: Τα  νέα δεδομένα στο συνταξιοδοτικό ζήτημα στην Ελλάδα και τα προγράμματα ιδιωτικής ασφάλισης
-ΥΓΕΙΑ: Νοσοκομειακές και εξωνοσοκομειακές καλύψεις
-ΚΑΤΟΙΚΙΑ: Πολυασφαλιστήρια και σύγχρονες καλύψεις
-ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ: Προβλήματα, λύσεις και νέες προτάσεις
-ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ: Ασφάλιση επιχειρηματικών κινδύνων
-ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ: Ασφάλιση επαγγελματικής αστικής ευθύνης

Στόχος της Ημερίδας είναι:
• η ανάδειξη του θεσμού της ιδιωτικής ασφάλισης και του ρόλου που διαδραματίζει σε μια σύγχρονη κοινωνία και
• η άνοδος της ασφαλιστικής συνείδησης του καταναλωτή, μέσω της ενημέρωσής του για σωστή επιλογή εταιρείας και προγράμματος.

Η ημερίδα πραγματοποιείται  υπό την αιγίδα Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αχαϊας και της Ένωσης Επαγγελματιών Ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος και θα απευθύνουν χαιρετισμό οι κ.κ. Αντζουλάτος Κωνσταντίνος, Πρόεδρος  του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αχαϊας και Νικόλαος Γερονικολός, Πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών Ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος και με την υποστήριξη των εταιριών: International Life, DAS, Carglass, Ευρωπαϊκή Ένωσις-Ασφάλειαι Μινέττα.

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα σε βάρος της Εθνικής Ασφαλιστικής - Η ανακοίνωση της εταιρίας


Σε εξέλιξη είναι μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας για εξάρθρωση κυκλώματος καταχραστών σε βάρος της Εθνικής Ασφαλιστικής, στη Θεσσαλονίκη και σε γειτονικούς νομούς. Η δράση του κυκλώματος συνίσταται στην εκταμίευση αποζημιώσεων σε βάρος της ασφαλιστικής εταιρείας από εικονικές ή ανύπαρκτες ζημιές στον κλάδο της ασφάλισης των αυτοκινήτων και σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας στην  υπόθεση εμπλέκονται υπάλληλοι της ασφαλιστικής εταιρείας, πραγματογνώμονες, επιχειρηματίες - ιδιοκτήτες συνεργείων επισκευής οχημάτων και ασφαλιστικοί πράκτορες. Απο την πλευρά της η Εθνική Ασφαλιστική σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι σωρεία παραβατικών ενεργειών υπαλλήλων του καταστήματος Θεσσαλονίκης αποκάλυψε ο εσωτερικός έλεγχος του ομίλου της Εθνικής Τράπεζας.



Η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας:


Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στη Βόρεια Ελλάδα για εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης κατάχρησης σημαντικών χρηματικών ποσών σε βάρος ασφαλιστικής εταιρείας.

Από τις πρωινές ώρες σήμερα (21-9-2011) βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλης έκτασης αστυνομική επιχείρηση στη Θεσσαλονίκη και σε όμορους Νομούς, για τη σύλληψη μελών εγκληματικής οργάνωσης, που δραστηριοποιείτο εδώ και χρόνια, σε υποθέσεις κατάχρησης σημαντικών χρηματικών ποσών σε βάρος της Εθνικής Ασφαλιστικής, θυγατρικής της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος.

Η δράση του κυκλώματος συνίσταται στην εκταμίευση αποζημιώσεων σε βάρος της ασφαλιστικής εταιρείας από εικονικές ή ανύπαρκτες ζημιές στον κλάδο της ασφάλισης των αυτοκινήτων.

Στην υπόθεση εμπλέκονται υπάλληλοι της ασφαλιστικής εταιρείας, πραγματογνώμονες, επιχειρηματίες - ιδιοκτήτες συνεργείων επισκευής οχημάτων και ασφαλιστικοί πράκτορες.

Ήδη ενεργούνται έρευνες σε επιχειρήσεις, γραφεία και σπίτια των εμπλεκομένων, ενώ παράλληλα πραγματοποιείται ενδελεχής έλεγχος, ιδιαίτερα στις εμπλεκόμενες επιχειρήσεις.

Στην αστυνομική επιχείρηση συμμετέχουν αστυνομικοί της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οι οποίοι συνεργάζονται με τις αρμόδιες ελεγκτικές Αρχές της Εθνικής Ασφαλιστικής και της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος.

Με αφορμή την αστυνομική επιχείρηση για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρήστος Παπουτσής, συνεχάρη τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Ελευθέριο Οικονόμου για τη νέα επιτυχία της Οικονομικής Αστυνομίας και ζήτησε να επεκταθούν προς κάθε κατεύθυνση και με γρήγορους ρυθμούς οι έρευνες. «Το μήνυμα πρέπει να είναι καθαρό σε όλους. Δεν χαριζόμαστε σε κανέναν. Πρέπει να τελειώνουμε με την ανομία, τη διαφθορά και τον παράνομο πλουτισμό που για χρόνια διαβρώνουν τα θεμέλια της οικονομίας μας και φέρνουν δυσβάστακτο βάρος στους πολίτες» τόνισε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρήστος Παπουτσής.

Μετά την ολοκλήρωση των αστυνομικών ερευνών θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις.



Διαβάστε αναλυτικά και την ανακοίνωση της Εθνικής Ασφαλιστκής:

Σωρεία παραβατικών ενεργειών υπαλλήλων του καταστήματος Θεσσαλονίκης αποκάλυψε ο εσωτερικός έλεγχος του ομίλου της Εθνικής Τράπεζας. Οι παραπάνω παραβατικές ενέργειες τόσο των υπαλλήλων της Εταιρίας όσο και τρίτων, με τους οποίους αυτοί φαίνεται να συνεργάστηκαν, τέθηκαν αμέσως υπόψιν των αρμοδίων διωκτικών αρχών, οι οποίες  συνεργάστηκαν στενά με την Εταιρία για τη διαλεύκανση του παραπάνω οικονομικού εγκλήματος.

Σχετικό ανακοινωθέν εξέδωσε σήμερα η Ελληνική Αστυνομία η οποία για τη συγκεκριμένη υπόθεση, πέραν των ενεργειών της αρμοδιότητάς της παραπέμπει το θέμα στην τακτική δικαιοσύνη.

Από τα πρώτα ευρήματα των διωκτικών αρχών προκύπτει σημαντική ζημία για την Εθνική Ασφαλιστική, το ύψος της οποίας δεν έχει ακόμη διευκρινισθεί. Η Εταιρία θα στραφεί κατά παντός υπευθύνου διεκδικώντας με ένδικα μέσα την οικονομική και ηθική της αποκατάσταση.

Η Εθνική Ασφαλιστική σεβόμενη πλήρως τις αρχές της νομιμότητας και της διαφάνειας θα συνεχίσει αταλάντευτη την προσπάθεια εξυγίανσης και εξορθολογισμού της λειτουργίας της, με στόχο την υγιή ανάπτυξη της ασφαλιστικής αγοράς προς το συμφέρον των πελατών και των μετόχων της.