31 Μαΐ 2013

Το Rally Acropolis τρέχει με… ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ


Προωθητική ενέργεια, με τίτλο « Το Rally Acropolis τρέχει με… ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ»
Στο πλαίσιο της ανάληψης  χορηγικού πακέτου του Ράλλυ Ακρόπολις 2013 από την Εθνική Ασφαλιστική, καθώς και της παρουσίας της Εταιρίας μας με περίπτερο στο Ζάππειο και στο Service Park στη Σχολή Μηχανικού στο Λουτράκι, καθ’ όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης  θα διενεργηθεί προωθητική ενέργεια, με τίτλο « Το Rally Acropolis τρέχει με… ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ» και στόχο την προσέλκυση υποψηφίων πελατών και την ενημέρωσή τους για τα προϊόντα μας.
Η προωθητική ενέργεια θα περιλαμβάνει τη διανομή εντύπου συμμετοχής των επισκεπτών σε mini διαγωνισμό με κλήρωση η οποία θα αναδείξει  6 νικητές.
Η κλήρωση θα γίνει την Δευτέρα 1η Ιουλίου 2013 στα γραφεία της Εθνικής Ασφαλιστικής (Λ. Συγγρού 103-105-Αθήνα) ενώπιον συμβολαιογράφου.
Οι  6 τυχεροί νικητές θα κερδίσουν:
·         2 ετήσιες ασφαλίσεις αυτοκινήτου ή μοτοσυκλέτας με το βασικό πακέτο «Εθνική Protect Basic»
·         HEART.tif4 ετήσιες ασφαλίσεις υγείας  «Εθνική Protect Προλαμβάνω»
Επιπλέον,  όλοι οι συμμετέχοντες στην κλήρωση, εφόσον συνάψουν νέο συμβόλαιο ασφάλισης αυτοκινήτου ή μοτοσυκλέτας με οποιοδήποτε πακέτο  EthnikiProtect (classic, extra, premium), έχουν  έκπτωση 5% στα ετήσια ολικά ασφάλιστρα του αυτοκινήτου ή της μοτοσυκλέτας τους, εφόσον το προμηθευτούν μέχρι την 31-12-2013 είτε μέσω  διαμεσολαβητή (ασφαλιστικού συμβούλου) της Εθνικής Ασφαλιστικής, είτε μέσω του site www.ethnikiprotect.gr
Διευκρινίζεται,  ότι η προαναφερόμενη έκπτωση που δικαιούνται όλοι οι συμμετέχοντες στον διαγωνισμό, δεν λειτουργεί αθροιστικά με άλλες τυχόν εκπτώσεις που μπορεί να δικαιούται ο συμμετέχων στον διαγωνισμό, ως πελάτης της Εθνικής Ασφαλιστικής, (ενώ θα εφαρμόζεται, σε κάθε περίπτωση, η μεγαλύτερη έκπτωση από αυτές που δικαιούται ο ασφαλισμένος).
Επίσης,  εάν ο συμμετέχων στο διαγωνισμό έχει ήδη ασφαλίσει το αυτοκίνητό του σε διαμεσολαβητή της Εθνικής Ασφαλιστικής (δικτύου agency ή πρακτορειακού ) και επιθυμεί κατά τη λήξη του, να συνάψει νέο συμβόλαιο EthnikiProtect με έκπτωση 5%, χρησιμοποιώντας τον κωδικό συμμετοχής του στον εν λόγω διαγωνισμό, τότε το νέο αυτό συμβόλαιο θα μεταφέρεται στον κωδικό του παραγωγού του .
Οι  αναλυτικοί όροι του διαγωνισμού και οι νικητές της κλήρωσης, θα αναρτηθούν στο site www.ethnikiprotect,gr.

27 Μαΐ 2013

Προώθηση ασφαλιστηρίων συμβολαίων από πιστωτικά ιδρύματα

Τράπεζα της Ελλάδος εγκύκλιος αρ. 462/14.5.2013
Προώθηση ασφαλιστηρίων συμβολαίων από πιστωτικά ιδρύματα


Αθήνα, 14 Μαΐου 2013

ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΕΥΡΩΣΥΣΤΗΜΑ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 462 

Κοινοποιείται και στις Διοικήσεις των Πιστωτικών Ιδρυμάτων (5)

Θέμα: Προώθηση ασφαλιστηρίων συμβολαίων από πιστωτικά ιδρύματα

Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της Τράπεζας της Ελλάδος όπως αυτές προβλέπονται στο άρθρο 1 του ν. 
3867/2010, στο άρθρο 3 παρ. 1 του ν.3229/2004, στα άρθρα 7 και 10 του π.δ. 190/2006, επισημαίνεται εκ νέου στα πιστωτικά ιδρύματα ότι υποχρεούνται να εφαρμόζουν τη νομοθεσία για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση και να τηρούν την αρχή της καλής πίστης κατά τις συναλλαγές τους με τους αποδέκτες ασφαλιστικών προγραμμάτων, ιδία δε τους δανειολήπτες.

Συγκεκριμένα:

Όλοι οι υπάλληλοι των πιστωτικών ιδρυμάτων που προωθούν ασφαλιστήρια συμβόλαια πρέπει να κατέχουν την ειδική προς τούτο πιστοποίηση γνώσεων.

Όταν δανειολήπτης προσκομίσει ασφαλιστήριο συμβόλαιο που πληροί τις καλύψεις της δανειακής σύμβασης, αυτό πρέπει να γίνεται δεκτό χωρίς καμία καθυστέρηση.

Κατά την έναρξη τυχόν προώθησης σε δανειολήπτη ασφαλιστηρίου συμβολαίου, ο αρμόδιος υπάλληλος υποχρεούται να διευκρινίζει ρητώς ότι:

• το πιστωτικό ίδρυμα έχει ταυτόχρονα την ιδιότητα και του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή,

• με τη δανειακή σύμβαση, ο δανειολήπτης δεν έχει δεσμευθεί να ασφαλιστεί σε συνεργαζόμενη με το πιστωτικό ίδρυμα ασφαλιστική επιχείρηση, αλλά ότι διατηρεί το συμβατικό δικαίωμα να προσκομίσει ασφαλιστήριο της επιλογής του, εφόσον αυτό πληροί τις καλύψεις που αναφέρονται στη δανειακή του σύμβαση,

• ο δανειολήπτης έχει το δικαίωμα να συνεργαστεί με ασφαλιστικό διαμεσολαβητή της επιλογής του για την εξεύρεση του κατάλληλου ασφαλιστηρίου προϊόντος. Κατ' ουδέναν τρόπο επιτρέπεται παραπομπή του δανειολήπτη σε ασφαλιστικό διαμεσολαβητή συνεργαζόμενο με το πιστωτικό ίδρυμα, παραπομπή που θα μπορούσε να εκληφθεί από τον δανειολήπτη ως «υποχρεωτική» στο πλαίσιο της δανειακής σύμβασης. 

Τμήμα της ανωτέρω προσυμβατικής ενημέρωσης προς τον δανειολήπτη πρέπει οπωσδήποτε να αποτελεί: Πρώτον, η σαφής, γραπτή και προφορική δήλωση ότι το πιστωτικό ίδρυμα προσφέρει συγκεκριμένα μόνο ασφαλιστικά προϊόντα λόγω της ιδιότητας του ως συνδεδεμένου ασφαλιστικού διαμεσολαβητή. Δεύτερον, η εκ νέου επισήμανση ότι, αν αναζητεί ευρύτερη ενημέρωση για τα διαθέσιμα στην αγορά ασφαλιστικά προϊόντα, ο δανειολήπτης έχει δικαίωμα να αποταθεί σε ασφαλιστικό διαμεσολαβητή της επιλογής του.

Επισημαίνεται στα πιστωτικά ιδρύματα ότι οφείλουν να αποφεύγουν κάθε μορφής παραπλανητική πώληση προς δανειολήπτη με τον ισχυρισμό ότι μόνον το προωθούμενο από το ίδιο το πιστωτικό ίδρυμα ασφαλιστήριο πληροί τις προϋποθέσεις της σχετικής δανειακής σύμβασης.

Εφόσον ο δανειολήπτης επιλέξει το πιστωτικό ίδρυμα για τη διαμεσολάβηση στην πώληση ασφαλιστηρίου προϊόντος, ο αρμόδιος υπάλληλος υποχρεούται να προβαίνει, για κάθε δανειολήπτη χωριστά, στη γραπτή προσυμβατική ενημέρωση του άρθρου 11 του π.δ. 190/2006 με σαφή τρόπο, όπως με έγγραφο ξεχωριστό από το ασφαλιστήριο συμβόλαιο ή διαφημιστικό φυλλάδιο, και να λαμβάνει την υπογραφή του δανειολήπτη για την επιβεβαίωση της σχετικής ενημέρωσης.

Τέλος, τα πιστωτικά ιδρύματα δεν δύνανται να προβαίνουν σε αυτόματες χρεώσεις πιστωτικών καρτών ή τραπεζικών λογαριασμών δανειοληπτών για την εξόφληση ασφαλίστρων από συμβόλαια που έχουν συναφθεί με διαμεσολάβηση του πιστωτικού ιδρύματος, εφόσον ο δανειολήπτης έχει ήδη προσκομίσει, ή έχει καθ' οιονδήποτε τρόπο δηλώσει ότι θα προσκομίσει -εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας-, άλλο ασφαλιστήριο συμβόλαιο για την ίδια ασφαλιστική περίοδο.
 

Σπύρος Γ. Ζάρκος 
Διευθυντής
Τμήμα (Αντ)Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων και Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών


Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΤΟ ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ 2013

Το Ράλλυ Ακρόπολις, μία από τις σημαντικότερες ελληνικές διοργανώσεις παγκόσμιας εμβέλειας στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, διεξάγεται και φέτος στη χώρα μας, από 31 Μαΐου έως 2 Ιουνίου.

Αποτελεί πλέον ένα θεσμό που χρονολογείται από το 1951, ο οποίος προβάλλει τη χώρα μας διεθνώς και συμβάλλει στη δημιουργία μιας νέας κουλτούρας για τον έλληνα οδηγό. Μίας κουλτούρας που προάγει την σωστή οδηγική συμπεριφορά και αναδεικνύει την αναγκαιότητα και τον ρόλο της ασφάλειας στο χώρο του αυτοκινήτου.

Στο πλαίσιο αυτό η Εταιρία μας προχώρησε στην ανάληψη ενός χορηγικού πακέτου του Ράλλυ Ακρόπολις, το οποίο την κατατάσσει μεταξύ των επίσημων χορηγών της διοργάνωσης, ενώ ταυτόχρονα παρέχει την ασφαλιστική κάλυψη των αγώνων.

Επιπλέον, η Εθνική Ασφαλιστική θα βρίσκεται στο Service Park, στη Σχολή Μηχανικού στο Λουτράκι, σε όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης, ενημερώνοντας τους φίλους του Ράλλυ Ακρόπολις για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της.

Η συγκεκριμένη διοργάνωση αποτελεί, επίσης, τον 1ο και 2ο γύρο του Εθνικού Πρωταθλήματος και την ουσιαστική έναρξη των ελληνικών αγώνων ράλλυ για τη φετινή χρονιά.

Η Τελετή Εκκίνησης θα πραγματοποιηθεί στο Ζάππειο, την Παρασκευή 31 Μαΐου, στις 17:00 και η Τελετή Τερματισμού & Απονομών στο Χώρο Θεατών του Service Park, στο Λουτράκι, την Κυριακή 2 Ιουνίου, στις 14:45.

Οι τελετές Εκκίνησης και Τερματισμού είναι ανοιχτές για όποιον επιθυμεί να τις παρακολουθήσει.


20 Μαΐ 2013

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΜΑΔΟΣ ΟΥΣΕ ΣΤΙΣ 27/05/2013- Δ/ΝΣΗ ΧΡ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ


ΑΠΟ    Κο  ΧΡΗΣΤΟ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
            Δ/ΝΤΗ ΓΡ. ΠΩΛΗΣΕΩΝ

ΠΡΟΣ    Δ/ΝΤΕΣ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΠΩΛΗΣΕΩΝ
               ΒΑΡΔΑΣ –Κ.ΑΧΑΙΑΣ -  ΠΑΤΡΑΣ – ΠΥΡΓΟΥ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: ΚΟΡ. ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗ ΠΩΛΗΣΕΩΝ  Κο Τάκη Αρμπουνιώτη
                             
                              ΟΜΑΔΑ ΟΥΣΕ  Κ.κ.  Γαβριλιάδη Αγαθή- Τσίληρα Αστρινιά
                                                          Κ.κ. Βούρτσης Παύλος – Κακολύρης Κων/νος
                                                          Κ. Μάλλιαρης Γρηγόρης  
                           
Κάτω Αχαΐα, 20  Μαΐου 2013

Κύριοι Διευθυντές , με την παρούσα επιστολή σας ενημερώνω ότι στις 27/05/13 ημέρα Δευτέρα και ώρα 09 :00,  θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με την ΟΜΑΔΑ ΟΥΣΕ με την δική σας παρουσία  ,  στο γραφείο παραγωγής της Κ. Αχαΐας.

Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι τα κάτωθι:

Βήματα και διαδικασίες για την εξεύρεση υποψήφιων συνεργατών
Πηγές εξεύρεσης
Προγραμματισμός των διαδικασιών



Με εκτίμηση
Χρήστος Νικολάου
Δ/ντης Γρ. Πωλήσεων