28 Αυγ 2013

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΠΩΛΗΣΕΩΝ, Κου ΑΡΜΠΟΥΝΙΩΤΗ



Αγαπητοί συνεργάτες ,
Στα πλαίσια επεξεργασίας των παραγωγικών αποτελεσμάτων , θα ήθελα να σας συγχαρώ για την αύξηση που επιτύχατε στην παραγωγή η οποία ανήλθε στο  100% συγκριτικά με τον μήνα Μάιο και δείχνει την πίστη σας στις δυνατότητες σας αλλά και την επιμονή για την επίτευξη των στόχων σας . Συγκεκριμένα τα αποτελέσματα για το τρίμηνο Μάιος – Ιούνιος – Ιούλιος για την Ο.Υ.Σ.Ε. έχουν ως εξής :
Μάιος 43 αιτήσεις – 31.452 ασφάλιστρα , Ιούνιος 51 αιτήσεις 41.972 ασφάλιστρα , Ιούλιος 71 αιτήσεις 59.558 ασφάλιστρα . Η παραγωγή του Ιουλίου της Ο.Υ.Σ.Ε. καταλαμβάνει το 50% από την συνολική παραγωγή της Επιθεώρησης τον μήνα αυτό.
Τα αποτελέσματα αυτά έχουν περιθώρια αύξησης και αυτό μπορεί να επιτευχθεί με συστηματική δουλειά , με συνεχή συνεργασία με τους Προϊσταμένους σας , εκπαίδευση  και στρατολόγηση . Ο συνδυασμός των παραπάνω θα μπορέσει να μας οδηγήσει στον στόχο αυτής της ομάδας που είναι η ανάδειξη νέων , ελπιδοφόρων και πολλά υποσχόμενων manager. 
Για την καλύτερη οργάνωση των εργασιών μας , θα ήθελα να μου αποστέλλετε άπαντες τα στοιχεία της δραστηριότητας σας (Α΄-Β΄παρουσιάσεις , συστάσεις , αποτελέσματα κτλ ) , καθώς μέσα από αυτά θα εντοπίσουμε τα σημεία που χρήζουν βελτίωσης και περαιτέρω προσοχής .
Εύχομαι σε όλους καλή δύναμη και τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα . 



Με εκτίμηση
ΤΑΚΗΣ ΑΡΜΠΟΥΝΙΩΤΗΣ
ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ ΠΩΛΗΣΕΩΝ





ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ Κου ΤΟΓΙΑ, ΠΡΟΪΣΤ. ΥΠΟΔ/ΝΣΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΡ. ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ



Αγαπητοί συνεργάτες,

Στην προκλητική χρονιά που διανύουμε και παρουσιάζει σημαντικές δυσκολίες αλλά και αξιοσημείωτες ευκαιρίες, αποδείξατε  με τις παραγωγικές σας επιδόσεις στο τρίμηνο Μαΐου – Ιουλίου  ότι λειτουργείτε με τρόπο επαγγελματικό θέτοντας υψηλούς στόχους αλλά κυρίως υψηλές προδιαγραφές δεοντολογίας και ηθικής.
Σας μεταφέρω τα ειλικρινή συγχαρητήρια της Διοίκησης και τα δικά μου προσωπικά για τις επιδόσεις σας.
Οφείλω όμως να υπογραμμίσω ότι η επιτυχία του τελευταίου τριμήνου στηρίχθηκε στην εστιασμένη και  συστηματική δουλειά που κάνετε και που αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την επίτευξη  των στόχων σας.
Η παραγωγικότητα, αν και επηρεάζεται από τις συνθήκες της αγοράς και την ανταπόκριση της εταιρίας σε αυτές , εξαρτάται τελικά από τον καθένα από εσάς , όπως ήδη αποδείξατε.

Σας εύχομαι ολόψυχα καλή δύναμη και  δημιουργικότητα.

Θα τα πούμε από κοντά στην επόμενη συνάντηση.

Με εκτίμηση

Πέτρος Τόγιας
  

8 Αυγ 2013

Οι μισοί ασφαλίστηκαν οι άλλοι μισοί ρισκάρουν



Πρόστιμο 500 ευρώ με αναδρομική ισχύ σε κάθε περίπτωση ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών
Χιλιάδες «ραβασάκια» με πρόστιμο των 500 ευρώ ετοιμάζονται στο υπουργείο Οικονομικών και θα αποσταλούν σε όσους πολίτες αδιαφόρησαν για την -νομοθετημένη- υποχρέωσή τους και άφησαν ανασφάλιστα τα οχήματά τους, εκτιμώντας ότι δε θα εντοπιστούν.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο βρίσκεται στην διαδικασία αναζήτησης των περιπτώσεων αυτών οι οποίες έχουν παραβεί τη νομοθεσία η οποία ρητώς αναφέρει ότι από 15 Απριλίου του 2013 κανένα όχημα ανεξαρτήτως αν είναι ακινητοποιημένο δε θα μπορεί εφόσον φέρει πινακίδες να είναι ανασφάλιστο. Ο κάθε παραβάτης θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο των 500 ευρώ μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος TAXIS.
Δεν αποκλείεται όπως αναφέρεται αρμοδίως, να μην χρειαστεί ούτε αυτό και να υπάρξει συμψηφισμός μέσω των φορολογικών δηλώσεων καθώς η μέθοδος αυτή είναι πιο εύκολη για το νέο μηχανοργανωμένο σύστημα των φορολογικών ελέγχων ενώ και απαλλάσσει και τους υπόχρεους από την ηλεκτρονική αναζήτηση ηλεκτρονικού παραβόλου και εν συνεχεία την πληρωμή τους στις εφορίες. Τα μέχρι στιγμής στοιχεία της έρευνας του υπουργείου δείχνουν ότι είναι πολλοί αυτοί που αποφάσισαν και τις πινακίδες να κρατήσουν και το όχημα να μην ασφαλίσουν.
Στο πλαίσιο αυτό οι αρμόδιοι σε συνεργασία με τους εκπροσώπους της ασφαλιστικής αγοράς προχώρησαν σε διασταύρωση των βάσεων δεδομένων διαπιστώνοντας ότι κατ’ εκτίμηση με την ολοκλήρωση των ελέγχων μπορεί να ανέλθουν και στις 500 χιλιάδες οι ιδιοκτήτες οχημάτων που ούτε τις πινακίδες τους έχουν καταθέσει ούτε όμως ασφαλίστηκαν.
Οι περιπτώσεις αυτές αναφέρουν αρμόδιοι παράγοντες θα καταγραφούν συνολικά, θα δημιουργηθεί λίστα και εν συνεχεία με βάση της απόφαση για την διαδικασία είσπραξης θα κληθούν να πληρώσουν το πρόστιμο των 500 ευρώ που ορίζει ο νόμος.
Στοιχεία από την ασφαλιστική αγορά δείχνουν ότι από την ημερομηνία της εφαρμογής της υποχρεωτικής ασφάλισης ακόμα και για τα ακινητοποιημένα οχήματα περισσότερα από 450 χιλιάδες οχήματα μπήκαν στις λίστες των ασφαλιστικών εταιρειών ως νέες ασφαλίσεις. Αυτοί θεωρούνται από τις εταιρείες ως οι περιπτώσεις που λόγω νόμου έσπευσαν να ασφαλιστούν . Τα έσοδα από τα ασφάλιστρα των περιπτώσεων αυτών ανέρχονται στα περίπου 120 εκατομμύρια ευρώ και κατά τους υπολογισμούς άλλα τόσα θα μπορούσαν να εισπραχθούν από τις εταιρείες από τα ανασφάλιστα. Σύμφωνα με τους αρμοδίους, πολλοί πολίτες θεώρησαν ότι ο νόμος δε θα εφαρμοστεί λόγω οικονομικών δυσχερειών της αγοράς. Ωστόσο συμβαίνει το αντίθετο καθώς άρχισε η αναζήτηση των περιπτώσεων αυτών και όπως τονίζεται ακόμα και η καθυστέρηση που καταγράφεται οφείλεται στην εξεύρεση προσφιλέστερης διαδικασίας είσπραξης του προστίμου και όχι σε ολιγωρία των αρχών.
Σημαντικό είναι ότι η εφαρμογή του προστίμου έχει και αναδρομική ισχύ γεγονός που από κάποιες αρμόδιες πηγές μπορεί να θεωρηθεί και ως λόγος επιβολής τόκων για όσους καθυστέρησαν να ασφαλιστούν.
Να αναφερθεί ότι μέχρι σήμερα τα εκατοντάδες χιλιάδες –ίσως και πέραν του ενός εκατ. οχήματα κατά κάποιους- αποτελούν μια τεράστια μάστιγα για την αγορά αλλά και τους πολίτες που ασφαλίζουν τα οχήματά τους. Οι περιπτώσεις αυτές όποτε εμπλακούν σε ατύχημα δημιουργούν ένα τεράστιο μπλέξιμο για τον νομοταγή και ασφαλισμένο πολίτη ο οποίος και τελικώς εφόσον εμπλακεί σε ατύχημα με ανασφάλιστο αποζημιώνεται από το Επικουρικό Κεφάλαιο το οποίο όμως πληρώνουν οι ασφαλιστικές εταιρείες .
Η αλυσιδωτή αυτή κατάσταση και το Επικουρικό βαραίνει σε κόστος και τις εταιρείες αλλά φυσικά και τα ασφάλιστρα των οχημάτων που πληρώνονται από όσους ασφαλίζονται. Βέβαια η ασάφεια που επικρατεί σχετικά με τα ανασφάλιστα οχήματα βολεύει και κάποιους συντελεστές του κλάδου οι οποίοι εκμεταλλεύονται την κατάσταση και κάνουν συμβόλαια «του αέρα» οπότε και εισπράττουν ασφάλιστρα τα οποία όμως δεν αποδίδουν στις εταιρείες. Η πρακτική αυτή έχει καταγγελθεί και στο υπουργείο Οικονομικών και στην Εποπτική Αρχή και κατά τις πληροφορίες ετοιμάζονται μέτρα καταστολής της.
  Πηγή: http://www.insuranceworld.gr/

7 Αυγ 2013

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΤΡΟΠΩΝ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΩΝ ΚΛ. ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ



ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΑΠΛ. ΓΕΝΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ
κ. Π. ΧΙΩΤΑΚΑΚΟΥ

Προς                                    

Όλα τα Γραφεία Παραγωγής της Εταιρίας


Αθήνα, 06/08/2013

 

Θέμα: Εισαγωγή εναλλακτικών τρόπων είσπραξης ασφαλίστρων Κλ. Αυτοκινήτου



Στα πλαίσια των παρεμβάσεων για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας της Εταιρίας και της αναβάθμισης των προσφερόμενων υπηρεσιών προς τους πελάτες και τους συνεργάτες μας, η Εταιρία αποφάσισε την επέκταση των υφιστάμενων τρόπων είσπραξης με εναλλακτικούς όπως περιγράφονται παρακάτω.

Α. ΤΑΧΥΠΛΗΡΩΜΗ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΛ. ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
Από 26 Αυγούστου 2013 τα Γραφεία Παραγωγής δεν θα έχουν την ευθύνη είσπραξης των πρωτασφαλιστηρίων, για τα οποία θα ακολουθείται η διαδικασία της ταχυπληρωμής. Αναλυτικά:

Κατά την έκδοση συμβολαίου Κλάδου Αυτοκινήτου θα εκτυπώνεται προσωρινό σήμα με ισχύ 15 ημερών (έντυπο ταχυπληρωμής) και όχι το συμβόλαιο όπως γίνεται σήμερα. Με την πληρωμή του εντύπου της ταχυπληρωμής από τον πελάτη σε οποιοδήποτε Κατάστημα της Εταιρίας, Τράπεζα ή ΕΛΤΑ, θα αποστέλλεται το συμβόλαιο απευθείας στη διεύθυνση του πελάτη. Πρωτασφαλιστήρια που δεν εξοφλούνται εντός 15 ημερών θα ακυρώνονται σύμφωνα με τον ισχύοντα Κανονισμό Εισπράξεων & Ακυρώσεων της Εταιρίας.

Εντός των επόμενων ημερών θα αποσταλούν τα έντυπα των προσωρινών σημάτων (ταχυπληρωμές) που απαιτούνται για την εκτύπωση των πρωτασφαλιστηρίων. Σημειώνεται ότι μαζί με το προσωρινό σήμα θα εκτυπώνεται η αίτηση ασφάλισης, ενώ τα υπόλοιπα έντυπα (βεβαίωση οδικής βοήθειας και έντυπο Ιατρικού Κέντρου) θα αποστέλλονται απευθείας στον πελάτη μαζί με το ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

Τονίζεται τέλος, ότι με την εισαγωγή των νέων τρόπων είσπραξης θα μπορείτε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να εκτυπώνετε και το ασφαλιστήριο συμβόλαιο κατά τη διαδικασία έκδοσης πρωτασφαλιστηρίου (βλ. παρακάτω) εφόσον το συμβόλαιο εξοφληθεί επιτόπου.

Β. ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΤΡΟΠΩΝ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΜΕ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΥΣ
Στα πλαίσια εκσυγχρονισμού της διαδικασίας είσπραξης των ασφαλίστρων στον Κλάδο Αυτοκινήτου, η εταιρία έχει ήδη ξεκινήσει την υλοποίηση νέων τρόπων είσπραξης ασφαλίστρων, οι οποίοι προβλέπεται να παραδοθούν σε πλήρη εφαρμογή έως τα μέσα Σεπτεμβρίου 2013. Συγκεκριμένα, θα παρέχεται η δυνατότητα στους συνεργάτες και πελάτες να εξοφλούν αιτήσεις, ανανεωτήρια και πρόσθετες πράξεις Κλάδου Αυτοκινήτου με τους εξής τρόπους:
Ø  Πιστωτική κάρτα (και έως 6 άτοκες δόσεις)
Ø  Pay pall
Ø  Τραπεζικό λογαριασμό (internet banking ETE)
Ø  Πάγια εντολή (πιστωτική ή λογαριασμό)
Οι πληρωμές θα μπορούν να γίνονται από τον συνεργάτη ή τον πελάτη μέσω των παρακάτω εφαρμογών:
1.       AUTO WEB: Δημιουργία νέας οθόνης στο Auto Web όπου ο χρήστης αμέσως μετά την καταχώρηση της αίτησης επιλέγει τον τρόπο πληρωμής του συμβολαίου: (α) πιστωτική κάρτα, (β) τραπεζικός λογαριασμός,   (γ) pay pall. Εάν η συναλλαγή είναι επιτυχής αυτόματα εκδίδεται ασφαλιστήριο συμβόλαιο και εκτυπώνεται τοπικά ή στο cmod μαζί με τα υπόλοιπα έντυπα.
2.       ΠΛΗΡΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΛΑΤΗ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΕΛΤΑ, ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ: Εκτύπωση προσωρινού σήματος 15 ημερών μέσω Auto Web και πληρωμή του εντύπου της ταχυπληρωνής με χρήση του ηλεκτρονικού κωδικού πληρωμής οπουδήποτε και με οποιοδήποτε τρόπο:
Τράπεζα
ü  ΕΛΤΑ
ü  Κατάστημα ΑΕΕΓΑ
ü  Μέσω του Auto Web σε δεύτερη φάση
Με τη λογιστικοποίηση των ασφαλίστρων θα αποστέλλεται στον πελάτη το ασφαλιστήριο συμβόλαιο.
3.       ΝΕΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ: Θα δημιουργηθεί ελεύθερο site στο internet όπου θα μπορεί ο πελάτης ή ο συνεργάτης να πληρώσει με όποιο τρόπο επιθυμεί πρωτασφαλιστήρια, ανανεωτήρια και πρόσθετες πράξεις. Για την πληρωμή θα αρκεί η καταχώρηση του αριθμού συμβολαίου.
4.       ΠΑΓΙΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ: Ο πελάτης μέσα από την νέα εφαρμογή πληρωμών θα έχει τη δυνατότητα επιλογής πάγιας εντολής χωρίς να απαιτηθεί η παρουσία του στο Κατάστημα ή στο Γραφείο Παραγωγής.


Ευελπιστούμε ότι οι παραπάνω παρεμβάσεις θα συμβάλλουν στην αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των πελατών μας και θα αποτελέσουν εργαλεία ανάπτυξης για το σύνολο του παραγωγικού δικτύου της Εταιρίας μας.

 


Π. Χιωτακάκος

Αναπλ. Γενικός Διευθυντής










Κοινοποίηση:
1.        Διευθύνοντα Σύμβουλο, κ. Ι. Κατσουρίδη
2.        Γενικό Διευθυντή, κ. Σ. Κωνσταντά
3.        Αναπλ. Γενικό Διευθυντή, κ. Η. Δασκαλόπουλο
4.        Αναπλ. Γενική Διευθύντρια, κ. Π. Κοντοπάνου