7 Αυγ 2013

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΤΡΟΠΩΝ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΩΝ ΚΛ. ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ



ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΑΠΛ. ΓΕΝΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ
κ. Π. ΧΙΩΤΑΚΑΚΟΥ

Προς                                    

Όλα τα Γραφεία Παραγωγής της Εταιρίας


Αθήνα, 06/08/2013

 

Θέμα: Εισαγωγή εναλλακτικών τρόπων είσπραξης ασφαλίστρων Κλ. Αυτοκινήτου



Στα πλαίσια των παρεμβάσεων για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας της Εταιρίας και της αναβάθμισης των προσφερόμενων υπηρεσιών προς τους πελάτες και τους συνεργάτες μας, η Εταιρία αποφάσισε την επέκταση των υφιστάμενων τρόπων είσπραξης με εναλλακτικούς όπως περιγράφονται παρακάτω.

Α. ΤΑΧΥΠΛΗΡΩΜΗ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΛ. ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
Από 26 Αυγούστου 2013 τα Γραφεία Παραγωγής δεν θα έχουν την ευθύνη είσπραξης των πρωτασφαλιστηρίων, για τα οποία θα ακολουθείται η διαδικασία της ταχυπληρωμής. Αναλυτικά:

Κατά την έκδοση συμβολαίου Κλάδου Αυτοκινήτου θα εκτυπώνεται προσωρινό σήμα με ισχύ 15 ημερών (έντυπο ταχυπληρωμής) και όχι το συμβόλαιο όπως γίνεται σήμερα. Με την πληρωμή του εντύπου της ταχυπληρωμής από τον πελάτη σε οποιοδήποτε Κατάστημα της Εταιρίας, Τράπεζα ή ΕΛΤΑ, θα αποστέλλεται το συμβόλαιο απευθείας στη διεύθυνση του πελάτη. Πρωτασφαλιστήρια που δεν εξοφλούνται εντός 15 ημερών θα ακυρώνονται σύμφωνα με τον ισχύοντα Κανονισμό Εισπράξεων & Ακυρώσεων της Εταιρίας.

Εντός των επόμενων ημερών θα αποσταλούν τα έντυπα των προσωρινών σημάτων (ταχυπληρωμές) που απαιτούνται για την εκτύπωση των πρωτασφαλιστηρίων. Σημειώνεται ότι μαζί με το προσωρινό σήμα θα εκτυπώνεται η αίτηση ασφάλισης, ενώ τα υπόλοιπα έντυπα (βεβαίωση οδικής βοήθειας και έντυπο Ιατρικού Κέντρου) θα αποστέλλονται απευθείας στον πελάτη μαζί με το ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

Τονίζεται τέλος, ότι με την εισαγωγή των νέων τρόπων είσπραξης θα μπορείτε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να εκτυπώνετε και το ασφαλιστήριο συμβόλαιο κατά τη διαδικασία έκδοσης πρωτασφαλιστηρίου (βλ. παρακάτω) εφόσον το συμβόλαιο εξοφληθεί επιτόπου.

Β. ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΤΡΟΠΩΝ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΜΕ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΥΣ
Στα πλαίσια εκσυγχρονισμού της διαδικασίας είσπραξης των ασφαλίστρων στον Κλάδο Αυτοκινήτου, η εταιρία έχει ήδη ξεκινήσει την υλοποίηση νέων τρόπων είσπραξης ασφαλίστρων, οι οποίοι προβλέπεται να παραδοθούν σε πλήρη εφαρμογή έως τα μέσα Σεπτεμβρίου 2013. Συγκεκριμένα, θα παρέχεται η δυνατότητα στους συνεργάτες και πελάτες να εξοφλούν αιτήσεις, ανανεωτήρια και πρόσθετες πράξεις Κλάδου Αυτοκινήτου με τους εξής τρόπους:
Ø  Πιστωτική κάρτα (και έως 6 άτοκες δόσεις)
Ø  Pay pall
Ø  Τραπεζικό λογαριασμό (internet banking ETE)
Ø  Πάγια εντολή (πιστωτική ή λογαριασμό)
Οι πληρωμές θα μπορούν να γίνονται από τον συνεργάτη ή τον πελάτη μέσω των παρακάτω εφαρμογών:
1.       AUTO WEB: Δημιουργία νέας οθόνης στο Auto Web όπου ο χρήστης αμέσως μετά την καταχώρηση της αίτησης επιλέγει τον τρόπο πληρωμής του συμβολαίου: (α) πιστωτική κάρτα, (β) τραπεζικός λογαριασμός,   (γ) pay pall. Εάν η συναλλαγή είναι επιτυχής αυτόματα εκδίδεται ασφαλιστήριο συμβόλαιο και εκτυπώνεται τοπικά ή στο cmod μαζί με τα υπόλοιπα έντυπα.
2.       ΠΛΗΡΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΛΑΤΗ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΕΛΤΑ, ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ: Εκτύπωση προσωρινού σήματος 15 ημερών μέσω Auto Web και πληρωμή του εντύπου της ταχυπληρωνής με χρήση του ηλεκτρονικού κωδικού πληρωμής οπουδήποτε και με οποιοδήποτε τρόπο:
Τράπεζα
ü  ΕΛΤΑ
ü  Κατάστημα ΑΕΕΓΑ
ü  Μέσω του Auto Web σε δεύτερη φάση
Με τη λογιστικοποίηση των ασφαλίστρων θα αποστέλλεται στον πελάτη το ασφαλιστήριο συμβόλαιο.
3.       ΝΕΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ: Θα δημιουργηθεί ελεύθερο site στο internet όπου θα μπορεί ο πελάτης ή ο συνεργάτης να πληρώσει με όποιο τρόπο επιθυμεί πρωτασφαλιστήρια, ανανεωτήρια και πρόσθετες πράξεις. Για την πληρωμή θα αρκεί η καταχώρηση του αριθμού συμβολαίου.
4.       ΠΑΓΙΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ: Ο πελάτης μέσα από την νέα εφαρμογή πληρωμών θα έχει τη δυνατότητα επιλογής πάγιας εντολής χωρίς να απαιτηθεί η παρουσία του στο Κατάστημα ή στο Γραφείο Παραγωγής.


Ευελπιστούμε ότι οι παραπάνω παρεμβάσεις θα συμβάλλουν στην αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των πελατών μας και θα αποτελέσουν εργαλεία ανάπτυξης για το σύνολο του παραγωγικού δικτύου της Εταιρίας μας.

 


Π. Χιωτακάκος

Αναπλ. Γενικός Διευθυντής










Κοινοποίηση:
1.        Διευθύνοντα Σύμβουλο, κ. Ι. Κατσουρίδη
2.        Γενικό Διευθυντή, κ. Σ. Κωνσταντά
3.        Αναπλ. Γενικό Διευθυντή, κ. Η. Δασκαλόπουλο
4.        Αναπλ. Γενική Διευθύντρια, κ. Π. Κοντοπάνου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου