16 Απρ 2009

Στο «κόκκινο» 10 ασφαλιστικές εταιρίες του κλάδου αυτοκινήτου

Αυξήσεις τουλάχιστον 10% στα ασφάλιστρα αυτοκινήτων προετοιμάζει μέσα στους επόμενους μήνες το σύνολο των εταιριών του κλάδου, ενώ τουλάχιστον 10 εξ αυτών βρίσκονται, σύμφωνα με πληροφορίες, στο στόχαστρο της εποπτικής αρχής. Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, το διοικητικό συμβούλιο της Επιτροπής Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης συνεδριάζει την Πέμπτη 23 Απριλίου για να κρίνει κατά πόσο οι 10 αυτές εταιρίες, που αθροιστικά έχουν ένα χαρτοφυλάκιο 1,8 εκατομμυρίων ασφαλισμένων οχημάτων, κατάφεραν να καλύψουν τα αποθεματικά τους και να συγκεντρώσουν τα μίνιμουμ κεφάλαια που απαιτεί ο νόμος για να λειτουργούν.
Έτσι, εκατοντάδες χιλιάδες πελάτες ενδέχεται να αναγκαστούν μέσα στους επόμενους μήνες να αλλάξουν εταιρία, ενώ οι αυξήσεις στα ασφάλιστα που προετοιμάζονται είναι της τάξης του 10%.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι αυξήσεις, που θα κορυφωθούν από τον Ιούλιο και μετά -ώστε να ανταποκριθούν οι εταιρείες στα νέα κατώτατα όρια αποζημιώσεων της νέας κοινοτικής οδηγίας που τίθεται σε εφαρμογή- δεν αναμένεται να δώσουν λύση στις προβληματικές επιχειρήσεις.
Τα ποσά που θα εισπράξουν οι εταιρίες θα αρχίσουν να εισρέουν στα ταμεία τους προς το τέλος του έτους, αρκετά αργά όμως για να καλύψουν τα ανοίγματα στα αποθεματικά τους.
πηγή in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου