26 Απρ 2009

Απολύθηκε λόγω Facebook


Η «online» παρουσία της στη δημοφιλή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Facebook, ενώ απουσίαζε με τη δικαιολογία ότι ήταν ασθενής κόστισε τη δουλειά σε μια υπάλληλο ελβετικής ασφαλιστικής εταιρίας, όπως ανακοίνωσε ο εργοδότης της.
Η γυναίκα δήλωσε στους υπεύθυνους της εταιρίας Nationale Suisse, ότι έχει ανάγκη να αναπαυτεί, παραμένοντας κλινήρης στο σκοτάδι, επειδή δεν μπορεί να εργαστεί μπροστά στον υπολογιστή.
Ωστόσο, εντοπίστηκε να «σερφάρει» στο Facebook, κάτι που «εξόργισε» τους υπεύθυνους στην εταιρία, οι οποίοι αποφάσισαν να καταγγείλουν τη σύμβαση εργασίας με τη συγκεκριμένη υπάλληλο.
Στην ανακοίνωση της Nationale Suisse αναφέρονταν τα εξής: «Πρόκειται για κατάχρηση εμπιστοσύνης, καθώς η δραστηριότητα που ανέπτυσσε στο Facebook, οδήγησε στην καταγγελία της συμβάσεως εργασίας».
Η ίδια η γυναίκα παραδέχτηκε με δηλώσεις της σε εφημερίδα της χώρας της ότι ...«σέρφαρε» στο Facebook, ενώ ήταν στο σπίτι της, αλλά το έκανε χρησιμοποιώντας το iΡhone της και δε βρισκόταν μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή, όπως ακριβώς είχε πει ότι θα έκανε.
Την ίδια στιγμή κατηγόρησε τους εργοδότες της, ότι κατασκόπευαν εκείνη και άλλους εργαζομένους, στέλνοντας μυστηριώδη φιλικά μηνύματα στην προσωπική της σελίδα, για να την αναγκάζουν να δραστηριοποιείται στο διαδίκτυο.
Από την πλευρά της, η εταιρία παραδέχτηκε ότι παρακολουθεί τη δημοφιλή σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά απέρριψε τις καταγγελίες της κατασκοπείας, γιατί, όπως ανακοίνωσε, αυτόν τον «έλεγχο» τον κάνει μετά το Νοέμβριο, οπότε και η γυναίκα «συνελήφθη» από συνάδελφό της στο Facebook.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου