10 Οκτ 2009

ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ 20, 21 και 22 Νοεμβρίου




Το πρόγραμμα της εκδρομής μας...!!!


1η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ


Συγκέντρωση σε προκαθορισμένο σημείο και αναχώρηση στις 08.30πμ. με προορισμό τα γραφικά Ζαγοροχώρια της Ηπείρου. Περνώντας από την Γέφυρα Ρίου – Αντιρίου και από το νέο τμήμα του αυτοκινητόδρομου της Ιόνιας Οδού, στο ύψος του Αγρινίου θα σταματήσουμε για ένα καφέ στην όμορφη Αμφιλοχία.
Στη συνέχεια αναχώρηση για την περιοχή της Άρτας και την γραφική λίμνη Ζηρού, που βρίσκεται κυριολεκτικά σφηνωμένη ανάμεσα στα βουνά. Ελεύθερος χρόνος για να απολαύσουμε το τοπίο, με θέα στη λίμνη και στη συνέχεια αναχώρηση για την όμορφη κοιλάδα του Λούρου όπου μπορούμε να γευματίσουμε κάτω από τα πλατάνια και δίπλα στο ποτάμι. Κατόπιν αναχώρηση για το Μονοδέντρι, όπου φθάνουμε νωρίς το απόγευμα.
Άφιξη στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση στα δωμάτιά μας και χρόνος για ξεκούραση. Το απόγευμα μπορούμε να κατηφορίσουμε το λιθόστρωτο μονοπάτι προς την Αγ. Παρασκευή και να θαυμάσουμε την φύση στο Φαράγγι του Βίκου.
Το βράδυ θα έχουμε το δείπνο μας στο εστιατόριο του ξενοδοχείου μας, δοκιμάζοντας την παραδοσιακή Ηπειρώτικη κουζίνα. Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ


Αφού πάρουμε το πρωινό μας, με τα παραδοσιακά εδέσματα που θα μας προσφέρει το ξενοδοχείο μας, ξεκινάμε τη μέρα μας με προορισμό την Κόνιτσα και το πέτρινο γεφύρι της Κλειδωνιάς. Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη σε ήπιες φυσικές δραστηριότητες, όπως rafting στον Αώο ή στον Βοϊδομάτη, και ιππασία δίπλα στο ποτάμι.
Εναλλακτικά σας προτείνουμε και πεζοπορία δίπλα στο ποτάμι, μέσα σ’ ένα μαγευτικό περιβάλλον, διασχίζοντας ένα μικρό τμήμα στο Φαράγγι του Βίκου.
Οι παραπάνω δραστηριότητες, είναι απολύτως ασφαλείς και γίνονται σε συνεργασία με τοπικούς συνοδούς – ξεναγούς, πάντα με τον απαραίτητο εξοπλισμό, που θα μας τον προμηθεύσουν εκεί. Στη συνέχεια ακολουθεί το μεσημεριανό μας φαγητό σε τοπική παραδοσιακή ταβέρνα.
Το απόγευμα, προαιρετικά, μπορούμε να επισκεφτούμε το Πάρκο Αγρίων Ζώων στο Μπουραζάνι, όπου και θα έχουμε επίσημη ξενάγηση κατά την περιήγηση με το λεωφορείο μέσα σ’ αυτό. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Μονοδέντρι για ξεκούραση. Το βράδυ θα έχουμε το δείπνο μας στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ


Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και ξεκινώντας τη μέρα μας, θα περάσουμε από το Πέτρινο Δάσος και θα κάνουμε μια μικρή στάση σ’ ένα μοναδικής ομορφιάς σημείο, όπου θα απολαύσουμε το φημισμένο Φαράγγι του Βίκου από ψηλά. Στη συνέχεια, αναχώρηση για το χωριό Νεγάδες όπου θα επισκεφτούμε την εκκλησία του Αγ. Γεωργίου με τις εκπληκτικές τοιχογραφίες και αγιογραφίες.
Κατόπιν θα πάμε στο χωριό Κήποι, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο, για επίσκεψη στο σημαντικό Λαογραφικό Μουσείο του Αγάπιου Τόλη, καθώς και για μεσημεριανό φαγητό, σε τοπική παραδοσιακή ταβέρνα του χωριού. Νωρίς το απόγευμα αναχώρηση για τα Γιάννενα, για να απολαύσουμε τον καφέ μας στην προκυμαία της πόλης, αγναντεύοντας την όμορφη λίμνη των Ιωαννίνων.
Το απόγευμα παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής και μετά από ενδιάμεση στάση για ξεμούδιασμα, φθάνουμε το βράδυ στον προορισμό μας , σίγουρα κουρασμένοι αλλά και ενθουσιασμένοι από την όμορφη εκδρομή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου