3 Οκτ 2013

Τα βιογραφικά των νέων προσώπων στη Διοίκηση της Εθνικής Ασφαλιστικής



Σπύρος Μαυρόγαλος, Διευθύνων Σύμβουλος
Ο Σπύρος Μαυρόγαλος ορίστηκε Βοηθός Γενικός Διευθυντής Οικονομικών & Λειτουργικής Στήριξης, υπεύθυνος Προμηθειών Ομίλου και Διοικητικής Υποστήριξης, στην Εθνική Τράπεζα τον Φεβρουάριο του 2008.
Είναι μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων των θυγατρικών εταιρειών της Εθνικής Τράπεζας, Εθνοdata και Εθνοplan. Πριν την Εθνική Τράπεζα, κατείχε τη θέση του Γενικού Διευθυντή Λειτουργιών (COO) του Ομίλου Cosmote. Στην Cosmote εργάσθηκε για 6 χρόνια, αρχικά ως Διευθυντής Εσωτερικού Ελέγχου και εν συνεχεία ως υπεύθυνος διαφόρων μονάδων όπως Προμηθειών, Διοικητικής Υποστήριξης, Επιχειρησιακής Απόδοσης, Φυσικής & Λογικής Ασφάλειας, Ποιότητας & Διαδικασιών, καθώς και Πρόληψης Απάτης.
Έχει επίσης εργαστεί για 6 χρόνια στην EFG Eurobank ως Διευθυντής Integration Office, Διευθυντής Διαχείρισης Κινδύνων, και στη μονάδα Εσωτερικού Ελέγχου, καθώς και στις εταιρείες ABN AMRO Bank και KPMG.
Ο Σ. Μαυρόγαλος είναι Ορκωτός Λογιστής – Ελεγκτής (ACCA), κάτοχος πτυχίου Computer Information Systems από το Deree College και κάτοχος Master’s στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) στα Χρηματοοικονομικά από το University of Nottingham.
Θεοφάνης Παναγιωτόπουλος, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος 
Ο Θεοφάνης Παναγιωτόπουλος ορίστηκε Βοηθός Γενικός Διευθυντής Εταιρικής Τραπεζικής στην Εθνική Τράπεζα τον Μάιο του 2008. Είναι μέλος ΔΣ στις εταιρείες Εθνική Leasing και Εθνική Factors.
Την εξαετία 2002-2008 διετέλεσε Διευθυντής Επιχειρηματικών Πιστοδοτήσεων της τράπεζας, έχοντας υπό την εποπτεία του τέσσερα Επιχειρηματικά Κέντρα.
Κατά το διάστημα 2000-2002 ήταν Επικεφαλής του Κέντρου Πιστοδοτήσεων Μεσαίων Επιχειρήσεων, ενώ την περίοδο 1998-2000 ήταν Επικεφαλής του Κέντρου Πιστοδοτήσεων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων.
Από το 1973 που εντάχθηκε στο δυναμικό της τράπεζας, έχει εργασθεί σε διάφορες θέσεις σε Καταστήματα, έχοντας πάντα ως αντικείμενο τις πιστοδοτήσεις επιχειρήσεων.
Ο Θ. Παναγιωτόπουλος είναι κάτοχος πτυχίου Διοίκησης Επιχειρήσεων από την Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή Πειραιά, ενώ έχει συμμετάσχει σε επαγγελματικά επιμορφωτικά σεμινάρια με θέμα, ως επί το πλείστον, τις τραπεζικές εργασίες.
Μιχάλης Οράτης, Γενικός Διευθυντής με αρμοδιότητα τη Διαχείριση Κινδύνων 
Ο Μιχάλης Οράτης ορίστηκε Γενικός Διευθυντής της Διεύθυνσης Διαχείρισης Κινδύνων της Εθνικής Τράπεζας και του Ομίλου τον Απρίλιο του 2004.
Από τα τέλη του 1999 έως το 2004 εργάστηκε στην τράπεζα ως Διευθυντής της Διεύθυνσης Διαχείρισης Κινδύνων.
Από τον Ιούλιο του 1998 ως τον Οκτώβριο του 1999 ήταν Country Treasurer στην ABN-AMRO Bank N.V., ενώ το 1998 εργάστηκε στη Μυτιληναίος Α.Ε. ως Group Treasurer.
Το διάστημα 1996-1997 εργάστηκε ως Country Treasurer της Citibank Ν.Α., όπου από το 1994 έως το 1996 κατείχε τη θέση του Capital Markets and Derivatives Head.
Κατά το 1993, εργάστηκε για τη Citibank N.A. Λονδίνου ως US$ Short Term Interest Rate Trading Head, ενώ το 1992 ήταν Country Treasurer στη Bank of America NT & SA.
Το 1991 εργάστηκε στην Midland Bank Plc ως Interest Rate Trading Head, ενώ την περίοδο 1985-1991 ήταν Money Market Head στην Citibank N.A. στο Μπαχρέϊν.
Ο Μ. Οράτης είναι κάτοχος πτυχίου Χημικού Μηχανικού από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Master’s σε Industrial Engineering από το Columbia University (ΗΠΑ), καθώς και M.B.A. in Finance and International Business από το New York University (ΗΠΑ).

Επίσης, το βιογραφικό του κ. Μυλωνά, ο οποίος αναβαθμίστηκε από Β΄σε Α΄Αντιπρόεδρο της Εθνικής Ασφαλιστικής είναι το εξής:
Παύλος Μυλωνάς, Α’ Αντιπρόεδρος
Ο Παύλος Μυλωνάς τοποθετήθηκε ως Γενικός Διευθυντής στην Εθνική Τράπεζα το 2004. Το πεδίο ευθύνης του διευρύνθηκε το Δεκέμβριο του 2010, οπότε και ορίστηκε Γενικός Διευθυντής Στρατηγικής & Διακυβέρνησης, ενώ από τον Ιούλιο του 2012 είναι Γενικός Διευθυντής Στρατηγικής & Δραστηριοτήτων Εξωτερικού. Είναι Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Τράπεζας.
Επιπλέον, είναι επικεφαλής του Τμήματος Σχέσεων με Επενδυτές, προΐσταται της Επενδυτικής Επιτροπής και είναι μέλος της επιτροπής ALCO του Ομίλου. Είναι, επίσης, Β’ Αντιπρόεδρος Δ.Σ. της Εθνικής Ασφαλιστικής και μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων της Finansbank, της Αστήρ Παλάς Βουλιαγμένης Α.Ξ.Ε, της Εθνικής Asset Management, της Εθνικής Χρηματιστηριακής ΑΕΠΕΥ, καθώς και του επιστημονικού συμβουλίου της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.
Από τον Απρίλιο 2004 έως το Δεκέμβριο 2010 διετέλεσε Γενικός Διευθυντής Στρατηγικής & Οικονομικής Ανάλυσης στην Εθνική Τράπεζα, στην οποία εντάχθηκε το 2000. Από το 1995 έως το 2000, εργάστηκε ως Οικονομολόγος στο Οικονομικό Τμήμα του ΟΟΣΑ, στη Διεύθυνση Χρήματος και Χρηματοοικονομικών, ενώ από το 1997 έως το 2000 ήταν επικεφαλής του Τμήματος ελληνικών και ισπανικών υποθέσεων. Υπηρέτησε, επίσης, ως αντιπρόσωπος του ΟΟΣΑ στη Γραμματεία του G-10 τη διετία 1999-2000. Κατά την περίοδο 1987-1995, εργάστηκε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ως υπεύθυνος των υποθέσεων της Πολωνίας στο Ευρωπαϊκό Τμήμα, καθώς επίσης και στο Τμήμα Πολιτικής Ανάπτυξης και Ανασκόπησης. Από το 1985 έως το 1987, ήταν Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών του Πανεπιστημίου της Βοστόνης.
Ο Π. Μυλωνάς είναι κάτοχος πτυχίου στα Εφαρμοσμένα Μαθηματικά-Οικονομικά (Magna cum Laude and Phi Beta Kappa) από το Πανεπιστήμιο Brown, καθώς και μεταπτυχιακού και διδακτορικού στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο του Princeton.

 Πηγή: www.ethniki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου