8 Οκτ 2013

ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ



ΠΑΡΟΧΕΣ ΟΜΑΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Οι παροχές της Ομαδικής ασφάλισης είναι ουσιαστικές, αναπληρώνουν πιθανές ελλείψεις στις παροχές του Κοινωνικού Φορέα και λειτουργούν αντισταθμιστικά στις μειώσεις των εισοδημάτων των εργαζομένων.
Η Ομαδική ασφάλιση συνεισφέρει στη διατήρηση της ποιότητας ζωής του εργαζόμενου και προσφέρει κάλυψη στην οικογένειά του σε περίπτωση απώλειας ζωής ή ανικανότητας του για εργασία. Δίνει τη δυνατότητα στους εργαζόμενους να αισθάνονται περισσότερο ασφαλείς, οι ίδιοι και η οικογένειά τους, σε περίπτωση που προκύψει κάποιο πρόβλημα υγείας.
Παράλληλα, στα Ομαδικά προγράμματα παρέχεται η δυνατότητα διεύρυνσης των καλύψεων και των παροχών και για τα μέλη της οικογένειας των εργαζομένων με πολύ χαμηλό κόστος. Έτσι όλη η οικογένεια απολαμβάνει τα οφέλη της ασφάλισης εφόσον τους παρέχεται η δυνατότητα να έχουν καλύψεις υψηλής ποιότητας με χαμηλό κόστος, ιδιαίτερα σε μία εποχή κατά την οποία η Κοινωνική ασφάλιση αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα.
ΣΗΝΕΡΙΝΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ
ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Στο σημερινό περιβάλλον οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Αναμφισβήτητα η κρίση δεν θα μπορούσε να μην επηρεάσει και τις έμμεσες παροχές, όπως είναι η Ομαδική ασφάλιση.
Ωστόσο οι επιχειρήσεις αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητά και την προστιθέμενη αξία που προσφέρει η Ομαδική ασφάλιση, διατηρούν τα ασφαλιστήριά τους, καθώς πέραν των άλλων λειτουργούν και αντισταθμιστικά έναντι των οικονομικών απωλειών που έχουν υποστεί οι εργαζόμενοι. Ορισμένες επιχειρήσεις που έχουν υποστεί μεγαλύτερη πίεση, προχωρούν σε τροποποιήσεις των παροχών, προκειμένου να μειώσουν το κόστος, προσπαθώντας με τον τρόπο αυτό να διατηρήσουν το πρόγραμμα,  καθώς αντιλαμβάνονται τη σπουδαιότητα και την προστιθέμενη αξία του.
Η ΚΡΊΣΗ « ΕΥΚΑΙΡΙΑ» ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
Παρ’ όλες τις δυσκολίες, σε κάθε κρίση υπάρχουν ευκαιρίες. Εξαιτίας της αδυναμίας της Κοινωνικής ασφάλισης να ανταποκριθεί στις ανάγκες των πολιτών, ο ρόλος των ασφαλιστικών εταιριών στους τομείς της Υγείας και της σύνταξης θα ενισχυθεί περαιτέρω, συμπληρώνοντας και αναβαθμίζοντας τις παροχές των εργαζομένων.
Ειδικότερα στα Ομαδικά προγράμματα Υγείας προβλέπεται βραχυπρόθεσμα σημαντική ανάπτυξη και αυτό γιατί ο εργαζόμενος σήμερα, έχει ανάγκη να διαθέτει άμεση πρόσβαση σε αξιοπρεπείς επιπέδου υπηρεσίες, που απαιτούν υψηλού κόστους θεραπεία.
Σίγουρα όμως η Ομαδική ασφάλιση εξακολουθεί να αποτελεί θεσμό στις σύγχρονες επιχειρήσεις. Αποτελεί απαραίτητο «εργαλείο» για οποιαδήποτε επιχείρηση, ανεξαρτήτως μεγέθους, προκειμένου να δημιουργήσει ιδανικές συνθήκες εργασιακού περιβάλλοντος. Ενισχύει τη δέσμευση και την αφοσίωση των εργαζομένων στην επιχείρηση, παρέχει κίνητρο για την προσέλκυση νέων ικανών στελεχών και γενικότερα βελτιώνει το κύρος και τη φήμη της στην αγορά. Είναι ίσως η μόνη λύση σήμερα για τον εργαζόμενο αφού μπαίνοντας κάτω από την «ομπρέλα» της επιχείρησης μπορεί να απολαμβάνει υψηλής ποιότητας καλύψεις με προσιτό κόστος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου