23 Οκτ 2013

“Η Εθνική Ασφαλιστική δεν πωλείται”

Αυτό δήλωσε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Ασφαλιστικής και Γενικός Διευθυντής  Corporate banking της Εθνικής Τράπεζας Δημήτριος Δημόπουλος (, κατά τη διάρκεια γεύματος εργασίας προς τον Τύπο. Η δήλωση “κλείνει”, κατά κάποιο τρόπο, ένα παρατεταμένο κύκλο διαρροών, δημοσιευμάτων και φημολογίας περί του αντιθέτου. Στη συνάντηση γνωριμίας της νέας Διοίκησης με τους εκπροσώπους του κλαδικού τύπου παρέστησαν, εκτός από τον κ. Δημόπουλο, ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος Σπύρος Μαυρόγαλος  και ο νέος αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος,  Θεοφάνης Παναγιωτόπουλος.


Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν όλα τα τρέχοντα ζητήματα της εταιρείας και το συνολικό συμπέρασμα ήταν ότι όλες οι κινήσεις και οι αποφάσεις της νέας Διοίκησης θα έχουν ως στόχο αφενός μεν στη διατήρηση και περαιτέρω ενίσχυση της ηγετικής της θέσης, αφετέρου δε στην ανάπτυξη των εργασιών σε όλα τα επίπεδα.
Ο κ. Δημόπουλος ανακοίνωσε ότι υπεγράφη και έκλεισε επιτυχώς η συμφωνία με την αντασφαλιστική εταιρεία Arch Re, που αφορά στη μεταβίβαση του χαρτοφυλακίου των εκκρεμών ζημιών του κλάδου αυτοκινήτου, με άμεσο αποτέλεσμα την αποδέσμευση κεφαλαίων και την αύξηση ρευστότητας για την Εθνική Ασφαλιστική. Τόνισε δε, ότι με τη συμφωνία αυτή, που είναι ένα είδος αντασφαλιστικής σύμβασης, τα κεφάλαια παραμένουν στην Ελλάδα, γεγονός πολύ σημαντικό.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο bankassurance, από το οποίο φάνηκε ότι η εταιρεία προσδοκά πολλά οφέλη και για το οποίο τονίστηκε ότι θα υποστηριχθεί η περαιτέρω ανάπτυξη.
Για την αλλαγή της Διοίκησης αναφέρθηκε ότι αυτή προέκυψε λόγω αποχώρησης του κ. Κατσουρίδη και του κ. Βασιλείου και ότι δεν οφείλεται σε αλλαγή πολιτικής ή άλλων αιτιών που είδαν το φως της δημοσιότητας. Ο κ. Δημόπουλος έκλεισε τονίζοντας ότι η Εθνική Ασφαλιστική, μετά την άκρως επιτυχημένη ανακεφαλαιοποίησή της, είναι δυνατή όσο ποτέ και ότι θα συνεχίσει να διαδραματίζει ηγετικό ρόλο στην ασφαλιστική αγορά επί μακρόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου